Moritz Hartmann
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat na nějaké články a biografii o spisovateli Moritzi Hartmannovi.
Odpověď
Dobrý den,
nalezla jsem pouze německy píšícího spisovatele, který pocházel z Čech - Hartmann Moritz (1821-1872) - básník, publicista a překladatel. Životopisné údaje o něm jsou v těchto knihách a článcích:
Ottův slovník naučný : ilustrovaná encyklopedie obecných vědomostí ; Díl 10, Gens - Hedwiga.  Praha : J. Otto, 1896, s. 921.
Slovník spisovatelů německého jazyka a spisovatelů lužickosrbských.  [vedoucí kolektivu autorů Václav Bok, Věra Macháčková-Riegrová a Jiří Veselý].  1. vyd. Praha : Odeon, 1987, s. 298.
Masarykův slovník naučný : lidová encyklopedie všeobecných vědomostí ; Díl 3, H - Kn.  Praha : Kompas, 1927, s. 80.
Wittner, Otto. Moritz Hartmanns Leben und Werke Vormärz und die Revolution.
Bibliothek deutscher Schriftsteller aus Böhmen. Moritz Hartmanns gesammelte Werke.
Prag: J.G. Calvesche Universitätsbuchhandlung, 1906.
Doležal, Daniel. 50=padesát osobností z dějin Příbramě 1216-1996. [Pokr. 25], Mořic Hartmann, spisovatel . In: Příbramský deník, 12. 8. 1996, roč. 4, č. 187, s. 10.
Pokorná, Marie. Politicky laděná poezie Moritze Hartmanna. In: Příbramský deník, 26. 10. 1994, roč. 2, č. 252, s. 11.
Mareš, Jan. Moritz Hartmann: České elegie : Demokratický básník byl odpůrcem Ruska.
Vyjádřil žal české země i zemského národa. In: Česko-bavorské Výhledy, 1994, roč. 5, č. 15, s. 6.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
12.11.2008 14:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu