Moribundus
Text dotazu
Nemôžem sa dopátrať významu slova \"moribundus\", môžete mi v tom pomôcť?
Odpověď
Dobrý den,
slovo moribundus je latinského původu a znamená umírající, umíraje, smrtelný. V pohádce Karla Čapka Princezna Solimánská je takto označovaná princeznina nemoc, stav poblíž smrti.
Použité zdroje:
Latinsko-český slovník / Jan Kábrt ... [et al.]. -- 4. vyd.. -- Praha : SPN, 1996, c1957. -- 483 s. ; 22 cm http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/moribundus
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
15.02.2008 14:16
Jana píše:
Středa 18.04.2018 22:07
Tady je to pěkně zpracováno: http://www.infoz.cz/moribundus/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu