MOOC a jejich historie
Text dotazu
Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli existuji nejake (predevsim tistene) zdroje k Massive open online courses, zejmena k historii techto kurzu, jejich vyvoj do soucasnosti. Na toto tema pisi diplomovou praci a rada bych zjistila, jestli se da zjistit o techto kurzech vice informaci nez jen ty, ktere jsou napsane na oficialnich strankach techto platforem. Predem dekuji za odpoved.
Odpověď
Dobrý den,
pokud jste čtenářskou Národní knihovny ČR, můžete si prostřednictvím vzdáleného přístupu prostudovat následující e-knihy (dostupné v rámci online licencovaných databází NK ČR: http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju). Záznamy o knihách a linky na vzdálený přístup jsou taktéž uvedeny v online katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph22.nkp.cz/cze/nkc ):
* Invasion of the MOOCS: the promises and perils of massive open online courses [online]. Anderson, South Carolina: Parlor Press, LLC, 2014, C2014 [cit. 2016-12-29]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=11069539.
* RHOADS, Robert A. MOOCs, high technology, and higher learning [online]. Baltimore, Maryland: Johns Hopkins University Press, 2015, C2015. Reforming higher education: innovation and the public good [cit. 2016-12-29]. ISBN 978-1-4214-1780-6. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=11161187.
* Language MOOCs: providing learning, transcending boundaries [online]. Warsaw, [Poland]: De Gruyter Open, 2014, C2014 [cit. 2016-12-29]. ISBN 978-3-11-042250-4. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=11054943.
* POMEROL, Jean-Charles. MOOCs: design, use and business models [online]. London, England: ISTE, 2015, C2015. Focus Information Systems, Web and Pervasive Computing Series [cit. 2016-12-29]. ISBN 978-1-119-08129-6. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=11025872.
* HABER, J. MOOCs. Cambridge, Massachusetts : The MIT Press, 2014. (The MIT Press Essential Knowledge Series). ISBN: 9780262526913.
Souborný katalog ČR: (http://aleph22.nkp.cz/cze/skc) :
* KRAUSE, Steven D., ed. a LOWE, Charles, ed. Invasion of the MOOCs: the promises and perils of massive open online courses. Anderson: Parlor Press, [2014], C2014. xiv, 238 stran. ISBN 978-1-60235-533-0. (dokument vlastní Ostravská univerzita - Univ. knih )
České články (ANL: http://aleph22.nkp.cz/cze/anl) :
KEJHOVÁ, Hana. Ke vzdělání potřebujete spíše počítač než školní lavici. Moderní řízení, 2014, 49(3), s. 58. ISSN 0026-8720.
VINCENT, Lukáš. Prestižní diplom z obýváku. Ekonom, 2014, 58(8), s. 51-53. ISSN 1210-0714.
K danému tématu se vztahuje celá řada zahraničních článků. K jejich dohledání můžete použít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz -  http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju, některé zdroje nabízejí plný text těchto článků; využít můžete též jednotný vyhledávač ve většině zdrojů NK ČR: http://eds.a.ebscohost.com/eds/search/basic?sid=a15de911-c562-44f1-9984-4d0e03297250%40sessionmgr4009&vid=0&hid=4208  ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/
V případě potřeby můžete využít též meziknihovní služby pro zapůjčení dokumentu z jiné knihovny či ze zahraničí (meziknihovní služby v NK ČR: http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/ziskat-knihu-nebo-kopie-z-jine-knihovny )
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.12.2016 19:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu