Moderní dějiny Číny
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se informovat, zda byste mi mohli pomoci najít beletrii, která se týká moderních dějin Číny, tzn. 20. století. Nabízí se tyto etapy čínských dějin - protijaponská válka, velký skok 1958-1962, občanská válka.
Bohužel nevím, jak se v elektronickém katalogu Vaší knihovny orientovat, jaká hesla zadat, aby mi pomohl vyhledat knihy zabývající se zmíněnými etapami č. dějin.
Odpověď
Vyhledat beletrii podle klíčových slov je celkem obtížné, protože románům, povídkám apod. se klíčová slova většinou nepřidělují, jedině pokud jde o biografii nebo faktografickou prózu. Jinak v podstatě žádate o rešerši, což je služba placená a musíte si ji zadat osobně v knihovně.
Zde jako příklad uvádím některé tituly:
Chang, Yong, 1952- . Mao : příběh, který možná neznáte / Jung Chang a Jon Halliday ; [z anglického originálu ... přeložila Michaela Ponocná]. -- Vyd. 1.. -- Praha: Beta, 2006. -- 719 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty ; 24 cm.-- Název originálu: Mao. ISBN: 80-7306-272-0
Hale, Christopher. Himmlerova křížová výprava : pravdivý příběh o nacistické expedici do Tibetu z roku 1938 / Christopher Hale ; přeložil Zdeněk Hajník. -- Vyd. 1.. -- Praha : Columbus, 2005. -- xvii, 386 s., [2] s. obr. příl. : il., mapy, portréty ; 24 cm. -- Název originálu: Himmler's crusade. ISBN: 80-7249-197-0
Yun, misionář, 1958- . Nebeský muž : pozoruhodný skutečný příběh čínského křesťanského bratra Yuna / bratr Yun a Paul Hattaway ; [překlad Marek Goitka]. -- Albrechtice : Křesťanský život, c2005. -- 288 s. : il., portréty ; 21 cm. -- Název originálu: Heavenly man. ISBN: 80-7112-103-7.
Min, Anchee, 1957- . Byla jsem madam Mao / Anchee Minová ; [z anglického originálu ... přeložila Zdeňka Marečková]. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Ikar, 2004. -- 380 s. ; 21 cm. -- Název originálu: Becoming Madame Mao. ISBN: 80-249-0412-8
Mah, Adeline Yen, 1937- . Spadané listí / Adeline Yen Mah ; [z angličtiny přeložila Eva Mazůrková]. -- Vyd. 1.. -- Frýdek-Místek : Alpress, 2003. -- 287 s., [12] s. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm. -- (Klokan)-- Název originálu: Falling leaves. ISBN: 80-7218-848-8
Crane, George T., 1957- . Kosti mistra : cesta buddhistického mnicha za ztraceným srdcem Číny / George Crane ; přeložila Lucie Kalvachová. -- Praha : Argo, 2002. -- 291 s. : il., portréty ; 21 cm. -- Název originálu: Bones of the master. ISBN: 80-7203-420-0
Slaatten, Haavald. Boží muž : novodobý čínský apoštol / Haavald Slaatten ; [překlad z angličtiny Věra Dvořáková]. -- Albrechtice : Křesťanský život, 2001 : Nehemia. -- 140 s. : il. ; 17 cm. -- (Misie) -- Název originálu: The Heavenly Man. ISBN: 80-7112-066-9
Bagdro, 1968- . Peklo na zemi : stručná biografie tibetského politického vězně / Bagdo z kláštera Gandän ; s úvodem J.S. dalajlamy ; [z anglického originálu přeložila Denisa Svobodová]. -- 1. vyd. -- Praha : DharmaGaia, 1999. -- 86 s. : il. -- Název originálu: A hell on earth. ISBN: 80-85905-59-0
Nee, Watchman, 1903-1972. Svědectví Watchmana Nee / Watchman Nee. -- 1. vyd..-- Anaheim : Living Stream Ministry, 2001. -- 55 s. ; 21 cm. -- Název originálu: Watchman Nee's testimony. ISBN: 0-7363-1290-0
Lobsang Rampa, T. (Tuesday), 1910-1981. Světlo svíčky / T. Lobsang Rampa ; [z anglického originálu přeložila Jitka Badoučková]. -- Vyd. 1. -- Praha : Trigon, 2001. -- 145 s.. - Název originálu: Light of Candle. ISBN: 80-86159-31-0
Lee, Witness, 1905-1997. Watchman Nee : vizionář božského zjevení v tomto věku / Witness Lee. -- 1. vyd.. -- Anahaeim : Living Stream Ministry, 2001. -- 326 s. : il. ; 21 cm. -- Název originálu: Watchman Nee - A seer of the divine revelation in the present age. ISBN: 0-7363-1291-9
Malraux, André, 1901-1976. Lidský úděl / A. Malraux ; [z francouzského originálu přeložil Josef Heyduk]. -- Vyd. 3., upr. -- Praha : Tichá Byzanc, 1996. -- 295 s. -- Název originálu: La condition humaine. ISBN: 80-902034-4-2
Liao Ťing-wen. Život psaný štětcem / Liao Ťing-wen ; z číns. originálu přel. a vysvětl. opatřila Zdenka Heřmanová ; doslov Oldřich Král. -- 1. vyd. -- Praha : Práce, 1989. -- 11 obr. příl., s. 19-397 : il. ; 20 cm. -- Název originálu: Sü Pej-chung i-šeng - wo-ti chuej-i. ISBN: 80-208-0576-1
Buck, Pearl S. (Pearl Sydenstricker), 1892-1973. Synové / Pearl S. Bucková ; [překlad z anglického originálu pořídil Quido Palička]. -- 4. vyd. -- Praha : Rudolf Schütz, 1948. -- 427 s. ; 21 cm. -- (Edice Dobré knihy)
Vábení Kailásu : moderní povídky z Tibetu / Taši Dawa ... [et al. ; přeložili Monika Dohnalová ... et al. ; předmluvou opatřila Olga Lomová ; doslov a vysvětlivky napsal Martin Slobodník ; medailony autorů připravila Kamila Hladíková]. -- 1. vyd. -- Praha : DharmaGaia, 2006. -- 395 s. : il. ; 21 cm. -- (Kontinenty) ISBN: 80-86685-53-5
Pa Ťin. Rodina / [Autor:] Pa Ťin, [pseud.] ; Z čín. orig. Ťia přel. Oldřich Král, [který naps.] doslov a vysvětl., a Marta Ryšavá. -- 1.vyd. -- Praha : SNKLHU, 1959. -- 404, [2] s. ; 8°. -- (Soudobá světová próza ; Sv. 92)
Tret'jakov, Sergej Michajlovič, 1892-1939. Teng Si-chua : Bio-interview / [Autor:] Sergej Tret'jakov ; Z rus. orig. Den Si-chua přel. Bohumil Mathesius ; Doslov: Jaroslav Průšek. -- 2. vyd., (v SNKLHU 1. vyd.). -- Praha : SNKLHU, 1958. -- 428, [5] s. ; 8°. -- (Soudobá světová próza ; Sv. 62)
Sie, Ping-jing, 1906-2000. Nepoddajná : Autobiografie bojující ženy / Sie Ping-jing ; Z čín. orig. Nü-ping c'-čuan přel., doslov Dokument převratné doby a vysvětl. naps. Jarmila Häringová. -- 1. vyd.. -- Praha : Odeon, 1971. -- 492, [2] s. ; 8°. -- (Soudobá světová próza ; Sv. 272)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
09.11.2007 11:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu