móda a líčení, 30. léta 20. století
Text dotazu
Dobry den chtela bych se zeptat kde bych nasla modu a liceni 30.let ... je to pro docela dost dulezite, proto by me potesilo, kdybyjste mi poradili. Predem dekuji...
Odpověď
Dobrý den, pro získání přehledu o české módě 30.let Vám můžeme  doporučit např. knihy
UCHALOVÁ, Eva. Česká móda 1918-1939. Praha : Olympia : Uměleckoprůmyslové muzeum, 1996. 117 s. ISBN 80-7033-424-X.
MÁCHALOVÁ, Jana. Móda 20. století. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2003. 229 s. ISBN 80-7106-587-0 .
MÁCHALOVÁ, Jana. Módou posedlí. Břeclav : Moraviapress, 2002. 159 s. ISBN 80-86181-47-2.
Další knihy můžete nalézt v Elektronickém katalogu NK ČR - bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), do pole předmět stačí zadat  móda.
Historii líčení a obecně péče o vzhled by mohla být součástí výše uvedených knih. V NKC jsme nalezli  na toto téma pouze knihu
POLÁKOVÁ, Zdena. Řekni mi zrcadlo, aneb, Krása a krášlení od pradávna do nedávna. Brno : Moravské zemské muzeum, 2003. 23 s. ISBN 80-7028-210-X.
Tyto informace by zajisté byly obsaženy v dobových časopisech pro ženy, např. Eva nebo Hvězda. Časopisy je možné studovat v NK ČR, některé ročníky jsou však bohužel vzhledem ke stáří poškozené a vyloučené z půjčování.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.11.2007 18:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu