móda 30. let
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych poprosit o poskytnutí jakéhokoli materiálu o módě a stylu 30.let.Byla jsem pozvána na oslavu v tomto stylu a zároveň bych mám na starost pozvánky. Chtěla bych se svého úkolu zhostit co nejlépe. Hledala jsem už i na internetu, ale žádný užitečný odkaz jsem neobjevila. Děkuji za každou pomoc!
Odpověď
Dobry den,
o mode tricatych let vyslo nekolik publikaci, byla to moda elegantni pro muze i zeny, libiva, "zenska" a dodnes z ni modni navrhari prebiraji urcite prvky pro sve modely a modni doplnky.
Muzeme doporucit napr.:
SEELINGOVA, Charlotte. Stoleti mody. 1900-1999. Praha: Slovart, 2000. signatura NK CR 54 D 114272, RC 391 SEE
UCHALOVA, Eva. Ceska moda 1918-1939. Praha: Olympia, 1996. signatura NK CR 54 D 97643, RC 391(437) UCH
PEACOCK, John. Kostüm und Mode - des Bildhandbuch: von den frühen Hochkulturen bis zur Gegenwart. Bern: Paul Haupt, 1991. signatura NK CR E 56288, RC 391 PEA
(Uvadime signatury, ktere jsou ve volnem vyberu v Referencnim centru NK CR, knihy jsou samozrejme i na jinych signaturach a v jinych knihovnach v
CR.)
Pokud byste mela odbornejsi zajem, doporucujeme obratit se na Umeleckoprumyslove muzeum v Praze http://www.knihovna.upm.cz/.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 17:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu