mobilní informační systémy
Text dotazu
Dobrý den, mohu se zeptat, zda existují odborné texty o operačních systémech v mobilních telefonech(myšleno například Windows mobile či Symbian)? Upřednostnil bych elektronickou podobu, ale může být i tištěná. Za odpověď předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, v katalogu Národní knihovny (báze NKC, http://sigma.nkp.cz/F) najdete několik titulů: zadejte klíčové slovo: mobilní informační systémy, popř. variantu. Najdete tu záznamy o několika elektronických periodicích, která jsou k dispozici pro čtenáře NK (jde o placené publikace) a přístup k nim je v budově NK nebo vzdálený přístup s platným průkazem. Jako příklad uvádíme čsp. Mobile information systems. Klíčová slova je dobré obměňovat na základě výsledků, a zkoušet také v angličtině. Články k tématu byste našel patrně nejspíše v licencovaných online databázích:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104.
Příklady nalezených dokumentů:
elektronický časopis s licencovaným přístupem:
Mobile information systems [elektronický zdroj]. -- Amsterdam : IOS Press    ISSN 1574-017X (chyb.)
4x ročně
Vychází od vol. 1, no. 1 (2005).
. -- EBSCOhost Computers and Applied Sciences Complete: Full Text. Dostupné od 2005. Poslední rok není přístupný.
* informační technologie
* mobilní komunikační systémy
* počítačové sítě
* elektronické časopisy
volně dostupné stránky:
Název    SmartMania [elektronický zdroj] : váš průvodce světem Windows Mobile Nakl. údaje   Česká Třebová : Jiří Hrma, 2005- Odkazy
http://smartmania.mobilmania.cz/index.php?        ISSN   1801-3066
Souč. periodicita   Častá aktualizace Poznámka   Název z titulní
obrazovky (verze z 19.10.2006) Resumé   Zdroj zpřístupňuje informace z
oblasti tzv. "smartphone" tj. chytrých telefonů a uživatelské návody pro
jejich správu a plné využití.    Předmět. heslo    mobilní telefony
kapesní počítače Forma, žánr   * www dokumenty Skupina Konspektu
621.39 - Sdělovací technika MDT    621.395.721.5    004.382.76
(0.034.2)004.738.12 Předm. hesla-angl.   * cellular telephones *
pocket computers Forma, žánr-angl.   * www documents
Dále např. publikace:
Systémy mobilních komunikací / Jan Prokopec, Stanislav Hanus. -- Vyd. 1.. -- Brno : Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Ústav radioelektroniky, 2008. -- 134 s. : il. ; 30 cm
Programujeme aplikace pro Symbian OS v jazyce C++ / Richard Harrison ; [překlad Petr Mazanec, Pavel Vaida]. -- Vyd. 1.. -- Brno : Computer Press, 2006. -- 407 s. : il. ; 23 cm + 1 CD-ROM
Řadu věcí najdete volně na internetu, nejlépe hledat v angličtině. Podrobná jsou hesla ve Wikipedii (lépe ale v angličtině):
http://cs.wikipedia.org/wiki/Windows_Mobile. A alespoň s některými odkazy:
http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian.
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
10.12.2009 15:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu