Mladá Fronta a Svobodné slovo 1988, 1989; Lockerbie
Text dotazu
Dobrý den,
dotazů mám hned několik. Na seminární práci na téma Pád letadla na Lockerbie 1988 bych potřebovala články z periodik Mladá Fronta a Svobodné slovo od 22. prosince 1988 do 12. ledna 1989. Je možné se v Národní knihovně k těmto článkům dostat? Případně stačí v jeden den tam zajet, nechat si vystavit průkaz, zaplatit členský poplatek a ihned moci prohlížet tato periodika?
Druhý dotaz se týká atentátu samotného. Existuje nějaká odborná literatura, která tuto událost popisuje?
Mockrát děkuji za odpovědi.
Odpověď
Dobrý den,
pokud zatím nejste naším čtenářem, můžete se předregistrovat z domova na www.nkp.cz, https://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/stat-se-ctenarem,  a hned si materiály objednat. Až byste potom přišla do knihovny, registraci dokončíte v Hale služeb a budete mít rovnou připraveny ve Všeobecné studovně knihy nebo periodika.
Lockerbie je zmiňováno v několika knihách, které máme v našem fondu, např.:
[C.zaznamu: 002189995]
Konspiracni teorie / Jamie King ; prelozil Richard Kriz. -- Vyd. 1.. -- [Praha] : Levne knihy, 2011. -- 234 s. ; 21 cm. -- ISBN 978-80-7309-907-7 (broz.)
[C.zaznamu: 003037674]
Nasi lide v Kaddafiho Libyi : nejen o zbranich, semtexu a Lockerbie / Miroslav Belica. -- Druhe, doplnene vydani. -- Praha : Epocha, 2018. -- 317 stran, 16 necislovanych stran obrazovych priloh : ilustrace (prevazne barevne), portrety ; 22 cm. -- ISBN 978-80-7557-132-8 (vazano)
[C.zaznamu: 002638077]
Nasi lide v Kaddafiho Libyi : nejen o zbranich, semtexu a Lockerbie / Miroslav Belica. -- 1. vyd.. -- Praha : Epocha, 2014. -- 298 s., [16] s. obr. pril. : il. (prevazne barev.), portrety ; 22 cm. -- ISBN 978-80-7425-232-7 (vaz.)
[C.zaznamu: 002160713]
Nemilosrdna moc : je ve hre cely svet? / Viktor Farkas ; [z nemeckeho originalu ... prelozil Vladimir Cadsky]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Knizni klub, 2011. -- 270 s. ; 24 cm. -- ISBN 978-80-242-2913-3 (vaz.)
[C.zaznamu: 001781851]
Zlociny stoleti / Alan J. Whiticker ; [z anglickeho originalu ... prelozil Stanislav Pavlicek]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Brana, 2007. -- 322 s. : il. (prevazne barev.), portrety ; 29 cm. -- ISBN 978-80-7243-325-4 (vaz.)
Články o Lockerbie, např.:
[C.zaznamu: 001302580]
Obeti atentatu nad Lockerbie padaly dlouho / Milan Vodicka. -- 2 il.
In: Mlada fronta Dnes - Praha. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 21, c. 193 (20100820), s. A/12
[C.zaznamu: 000694975]
Soud zkouma pripad Lockerbie / (zah), ctk. -- 1 il.
In: Mlada fronta Dnes. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 13, c. 20 (20020124), s. A/10
Hledat můžete podle klíčových slov v elektronickém katalogu na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC - knihy a báze ANL - články.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
03.12.2018 18:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu