Místo úmrtí Marie Curie Sklodowské
Text dotazu
Dobrý den.
Prosím o zaslání informace o tom, kde zemřela Marie Curie Sklodowská.
Zjistila jsem, že jsou uváděna 3 místa úmrtí: Sancellemoz, Sallanches, Savoy
- všechna ve Francii, ale nevím, zda se jedná o název nemocnice, ve které
zemřela nebo zda jde o město.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď na Váš dotaz. Marie Curie-Sklodowska zemřela 4. července 1934 v sanatoriu Sancellemoz, které se nachází u městečka Plateau d´Assy, další větší města poblíž jsou Passy a Sallanchez.
Tato oblast je součástí departementu Haute-Savoie (Horní Savojsko), v regionu Rhône-Alpes.
Ulice, ve které se sanatorium nachází, nese také jméno Marie Curie-Sklodowské - Promenade Marie Curie.
Použité zdroje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Sk%C5%82odowska-Curie
http://www.curie.fr/fondation/musee/marie-pierre-curie.cfm/lang/_gb.htm
http://www.sancellemoz.fr/images/interne/plans.gif
http://www.sancellemoz.fr/
http://www.biography.com/articles/Marie-Curie-9263538
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/146871/Marie-Curie
http://www.staff.amu.edu.pl/~zbzw/ph/sci/msc.htm
http://nobelprize.org/nobel_prizes/chemistry/laureates/1911/marie-curie-bio.
html
http://nobelprize.org/nobel_prizes/chemistry/laureates/1911/marie-curie-faq.
html
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.03.2010 11:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu