Místní historie, staré pověsti a příběhy
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě zda vyšly nějaké knihy s místní historii, pověstmi a příběhy z okolí Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
pověsti z okolí Brandýsa nad Labem najdete v těchto publikacích:
Čečetka, František Josef, 1871-1942: Na středním Polabí : Obrazy lidu a kraje, Praha 1913
Eliášová, Vendula, 1974-: Polabský herbář, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, 1999
Hulpach,Vladimír: Střední Čechy : báje a pověsti z Čech a Moravy,  Praha 2002
Lev, František: Středočeské pověsti, Český Těšín 2002
Musil, Jiří F.: Tajemný hlas minulosti : pověsti ze středního Polabí, Praha 2002
Dragoun, Václav: Tucet příběhů z Toušeně : z časů dávných i nedávných, s obrázky tuctu výtvarníků a s tuctem kalendářů na tucet tuctů měsíců, Lázně Toušeň 2010
Pověsti z dané oblasti byly uveřejňovány i v periodiku Naše Polabí, které má Knihovna Eduarda Petišky v Brandýse nad Labem ve svém fondu, uvádím dva bibliografické odkazy z tohoto periodika.
Naše Polabí. -- Roč. I, č. 3, s. 45 - 46 (1923) - O bezhlavém rytíři
Naše Polabí. -- Roč. I, č. 2, s. 30 (1923) - O lucerně
Uvedené tituly pro Vás můžeme do Městské knihovny Neratovice opatřit pomocí meziknihovní výpůjční služby (viz ceník knihovny). Ve fondu neratovické knihovny se nachází pouze kniha od Jiřího F. Musila.
Děkujeme Vám za využití služby.
S pozdravem
Helena Pinkerová, vedoucí knihovny
Použité zdroje
On-line katalog Knihovny Eduarda Petišky v Brandýse nad Labem
On-line katalog Městské knihovny Neratovice
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Mělník
Knihovna
Městská knihovna Neratovice
Datum zadání dotazu
15.02.2016 19:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu