Místa pobytu Boženy Němcové
Text dotazu
Prosím o laskavé sdělení všech (pokud je to možné) bydlišť Boženy Němcové
Odpověď
Božena Němcová měnila místa svého pobytu velmi často, částečně z vlastního rozhodnutí, ale většinou tak, jak byl manžel služebně překládán na různá místa.
Přehled některých pobytů uvádí stručný životopis Boženy Němcové, uvedený v příručce:
Lexikon české literatury. Díla, osobnosti, instituce. Díl 3, sv. I, M-O. Praha, Academia, 2000. Strana 474-477.
Více informací k jednotlivým pobytům B. Němcové byste našla v některém z jejích  vydaných životopisů, zejména autorky Heleny Sobkové, případně dalších autorů:
1.      Tajemství Barunky Panklové: Portrét Boženy Němcové. Aut.: Helena Sobková.  Vyd. 2., v Pasece 1. Praha; Litomyš: Paseka,2008. 260 s.
2.      Josef Němec : Neobyčejný muž neobyčejné ženy. Aut.: Magdaléna Pokorná. Vyd. 1. Praha : Academia, 2009, 332 s.
3.      Zahrada života paní Betty. Aut.: Miroslav Ivanov. Praha, Panorama, 1992. 430 s. Edice Stopy, fakta, svědectví.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
29.05.2014 10:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu