Míšenci
Text dotazu
Dobrý den, jaké je přesné označení pro míšence Evropana a Asiata? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
podobný dotaz jsme již zodpovídali. Odpověď naleznete zde: http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/rasismus-misenci.
V této odpovědi naleznete i další označení pro další typy míšenců.
Míšenci Evropana a Asiata se pak konkrétně říká mestic. Mestic = míšenec europoidní a mongoloidní
- nejčastěji se označení používá pro potomka indiánského (mongoloidní) a španělského (europoidní) rodiče. Odstín pleti je většinou tónován do žluta, ale osobu od osoby se liší.
Pokud by Vás zajímali další detaily, zasíláme několik zajímavých odkazů a knih, kde se můžete dočíst další podrobnější informace:
* http://leccos.com/index.php/clanky/misenec
* http://klub-afrika.blog.cz/1101/misenci-ras
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Lidsk%C3%A1_rasa
* Wolf, Josef. Lidské rasy a rasismus v dějinách a v současnosti : Člověk a jeho svět II. 1. vyd. Praha : Karolinum, 2000. ISBN 80-246-0099-4.
* Dacík, Tomáš. Člověk a rasa. Brno : Cerm, 2001. ISBN 80-7204-216-5.
A další.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.01.2013 12:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu