Ministerstvo financi jako dluhový manažer
Text dotazu
Dobrý den, prosím o ínformace, z kterých publikací
čerpat k DP na téma MF - koordinátor státního dluhu, dluhový manažer. Správa
státního dluhu. Porovnání s ostatními zeměmi OECD.
Odpověď
Dobrý den,
s tímto typem dotazu byste měla lepší obrátit se na knihovnu s ekonomickým zaměřením, např. knihovnu Vysoké školy ekonomické http://ciks.vse.cz/ , příp. Knihovnu ministerstva financí, která je též přístupna veřejnosti https://www.mfcr.cz/cs/o-ministerstvu/sluzby-verejnosti/odborna-knihovna.
Národní knihovna ČR zpřístupňuje volně na svých webových stránkách www.nkp.cz katalogy a databaze, ve kterých můžete vyhledávat podle různých hledisek. K Vašemu dotazu by bylo nejlepší vyhledávat podle klíčových slov (OECD, dluh státní, dluh správa, státy OECD apod.) Součástí diplomové práce je rešerše a také seznam použité literatury. Orientací ve zdrojích a vyhledáváním Vy sama nejlépe poznáte, která kniha je pro Vaši práci relevantní a která ne.
Na ukázku jsme pro Vás vybrali několik titulů, ale protože nejsme ekonomové, nedokážeme spolehlivě posoudit, zda se hodí pro Vaši diplomovou práci:
Giovannini, Enrico, 1957-
Ekonomicka statistika srozumitelne : z pohledu OECD / Enrico Giovannini ; preklad Vaclav Friedrich, Renata Majovska. -- Vyd. 1..-- Praha : Wolters Kluwer Ceska republika, 2010. -- 206 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7357-536-6 (Wolters Kluwer CR : broz.)
Nazev orig.: Understanding economic statistics an OECD perspective
Prelozeno z anglictiny. -- Obsahuje bibliografie, bibliograficke odkazy a rejstrik
* ekonomicka statistika * ekonomicka statistika -- zeme OECD * monografie
Signatury:* 54 H 308268*
Vyber z ekonomicke statistiky : od OECD k Ceske republice / Vaclav Friedrich, Renata Majovska. -- Vyd. 1.. -- Praha : Wolters Kluwer Ceska republika, 2010. -- 56 s. : il. ; 21 cm ISBN 978-80-7357-537-3 (broz.). -- Obsahuje bibliografie a bibliograficke odkazy
* ekonomicka statistika -- zeme OECD * ekonomicka statistika -- Cesko * monografie
Signatury:* 54 H 308267*
Ekonomicke indikatory ve vzdelavani : indikatory OECD : metodicka prirucka / [zpracovala Michaela Klenhova]. -- 1. vyd.. -- Praha : Ustav pro informace ve vzdelavani - Divize nakladatelstvi Tauris, 2009. -- 71 s. : barev. il. ; 30 cm + 1 CD-ROM. ISBN 978-80-211-0568-3 (broz.)
Zive zahl.: Indikatory OECD - metodicka prirucka
K publikacim Ekonomicke indikatory ve vzdelavani, Pracovnici a pracovni podminky, Vykonove indikatory ve vzdelavani byl vydan spolecny CD-ROM "Indikatory OECD : metodicka prirucka - prilohy", ktery je vlozen do pub.: Ekonomicke indikatory ve vzdelavani -- Pod nazvem: Ustav pro informace ve vzdelavani, listopad 2008 -- 250 vyt.. -- Obsahuje bibliografii
Ustav pro informace ve vzdelavani
* vzdelavani -- Cesko * vzdelavani -- zeme OECD * vzdelavani -- zeme Evropske unie * ekonomicke ukazatele -- Cesko * ekonomicke ukazatele -- zeme OECD * ekonomicke ukazatele -- zeme Evropske unie * srovnavaci studie * metodicke prirucky
Signatury:* 54 D 160502* Zc 015986/CD ROM
Ekonomika v prostoru - svet, stredni Evropa, EU, OECD, CR / Rene Wokoun ... [et al.]. -- Praha : Linde, 2008. -- 189 s. ; 21 cm ISBN 978-80-7201-698-3 (broz.) . -- Obsahuje bibliografii a bibliograficke odkazy
Wokoun, Rene, 1953-
* prostor (ekonomie) * ekonomicky rust * regionalni rozvoj * regionalni rozdily * regionalni rozvoj -- zeme OECD * regionalni rozvoj -- Evropa
* regionalni rozvoj -- Cesko * monografie
Signatury:* 54 H 285404* SF II 077897
Verejne finance, fiskalni nerovnovaha a financni krize / Pavel Dvorak. -- Vyd. 1.. -- V Praze : C.H. Beck, 2008. -- xx, 343 s. : il. ; 24 cm. -- (Beckova edice ekonomie). ISBN 978-80-7400-075-1 (broz.) . -- Obsahuje bibliografie, bibliograficke odkazy a rejstriky
* verejne finance * verejny dluh * financni krize * ucebnice vysokych skol
Signatury:* 54 F 094756*
Local government borrowing : risks and rewards : a report on Central and Eastern Europe / edited by Pawel Swianiewicz. -- 1st pub.. -- Budapest : Open Society Institute, 2004. -- xiv, 434 s. : il. ; 24 cm. ISBN 963-9419-51-6 (broz.)
Nad nazvem: Local Government and Public Service Reform Initiative. -- Obsahuje bibliografii a rejstrik
Swianiewicz, Pawel
Local Government and Public Service Reform Initiative
* mistni sprava -- Evropa stredni a vychodni * mistni finance -- Evropa stredni a vychodni * uvery -- Evropa stredni a vychodni * verejny dluh -- Evropa stredni a vychodni * sborniky
Signatury:* T 197700
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
10.02.2011 11:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu