Ministerstva, konzuláty, a vyslanectví během první republiky
Text dotazu
Dobrý den,
Chtěla bych se Vás zeptat, kde můžu najít informaci o datech založení a uzavření některých prvorepublikových československých konzulátů, vyslanectví, a sekcí ministerstev. Hledám hlavně informaci o zpravodajské sekci ministerstva zahraničních věcí a o konzulátech v sousedních státech ČSR.
Děkuji Vám za Váši odpověď
Odpověď
Dobrý den,
k vašemu dotazu bychom mohli doporučit v první řadě knihu DEJMEK, Jindřich. Diplomacie Československa: Díl 1. Nástin dějin ministerstva zahraničních věcí a diplomacie (1918 - 1992). Praha: Academia, 2012;
dále knihu ZBOŘIL. František. Československá a česká zahraniční politika: minulost a současnost. Praha: Leges, 2010.
Mohla by pro vás být přínosná i kniha KAVAN, Jan a kol. Diplomacie. Plzeň: Aleš Čeněk, 2008.
Na druhou stranu o cizích konzulátech u nás pojednává kniha AGSTNER, Rudolf. Cizí konzuláty v Čechách, na Moravě a v Bratislavě 1869 - 1918. Praha: Ústav mezinárodních vztahů, 2008.
Snad byste mohla něco najít i v:
[Dodatky č. 1. až 226 ke Sbírce služebních předpisů ministerstva zahraničních věcí]
Nakl. údaje   [Praha : Ministerstvo zahraničních věcí republiky Československé], 1925-1936
Popis (rozsah)   [729] s. : [59] příl. - [68] s. příl. ; 8°
Číslo nár.bibl.   cnb000765895
Systém. číslo   000765895
[ https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000765895&local_base=NKC ]
Doporučit můžeme také  stránky MZV https://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/historie_a_osobnosti_ceske_diplomacie/ministri_a_ministerstvo_v_historii/index.html a Knihovnu Ministerstva zahraničních věcí https://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/organizacni_struktura/utvary_mzv/vedecka_knihovna/index.html, která slouží i veřejnosti.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.05.2018 11:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu