Minerální prameny
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o pomoc. Mám vypracovat seminární práci na téma minerální vody v Brné nad Labem + další minerální prameny Ústecka a potřebovala bych zejména knížní zdroje. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, přímo knihu o Brné nad Labem a minerálních vodách jsme nenašli. Vyšla však kniha KAČURA, Georgij. Minerální vody Severočeského kraje. Praha: Ústřední ústav geologický, 1980. Signatura NK ČR SF II 20952, z které byste mohla čerpat nějaké informace k Vaší práci.
Dále bych doporučila  HYNIE, Ota. Hydrologie ČSSR.  Minerální vody. Praha:
Nakladatelství Československé akademie věd, 1963. Signatura NK ČR 54 E 21854/Díl 2., kde mohly být pro Vás také cenné informace. Služba Ptejte se knihovny většinou knihami nelistuje, pouze doporučuje ty, o kterých si myslí, že by mohly být pro uživatele přínosné. Domníváme se, že pro Vaši práci by mohly být vhodné i následující tituly:
SOUČEK, Jiří. Obrazová rukověť obcí a církevních staveb v okrese Ústí nad Labem. Ústí nad Labem: Albis international, 1999. Signatura NK ČR 54 H 198651. Na straně 25-26 je zmiňována Brná nad Labem z pohledu, který Vás zajímá.
BORSKÁ, Helena. Poznámky k historii města Ústí nad Labem a okolí. Ústí nad
Labem: Spolek pro chemickou a hutní výrobu, 2005. Signatura NK ČR 54 H
249643
BROŽEK, Ivo, HRABÁKOVÁ, Marcela. Bibliografie diplomových prací týkajících se Ústí nad Labem. Ústí nad Labem: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. Pedagogická Fakulta, 2001. Signatura NK ČR 54 D 119246.
Zde jsme zjistili, že se podobným tématem, který zajímá Vás, zabývala např. diplomová práce (Minerální lokality v našem kraji v dosavadní literatuře se zvláštním zřetelem k Mariánské skále v Ústí n. L. / Miloslava Pazderníková. - Ústí n.  L., 1963. - 32 s. - Pedagogický institut (Ústí n.L.).
KAISEROVÁ, Kristina, KAISER, Vladimír. Dějiny města Ústí nad Labem. Ústí nad Labem: Město Ústí nad labem, 1995. Signatura NK ČR 54 D 123841.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.10.2009 10:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu