Milton Friedman
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké knihy, kde lze dohledat životopis Miltona Friedmana a dále pak seznam knih, které Milton Friedman napsal. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
knihy o Miltonovi Friedmanovi,stejně jak knihy od něj, můžete dohledat např. v Souborném katalogu ČR, který je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/.
* Friedman, Milton a Friedman, Rose D. Two lucky people: memoirs. Chicago: University of Chicago Press, C1999. xii, 660 s. ISBN 0-226-26415-7.
klíčová slova: * vzpomínky * autobiografie * Friedman, Milton, 1912-2006 * Friedman, Rose D.
pozn.: vybrané stránky jsou také dostupné na Google Books http://books.google.cz/books?id=Ennh28taSiEC&hl=cs&source=gbs_ViewAPI&redir_esc=y
* Ebenstein, Alan O. Milton Friedman: a biography. Basingstoke: Palgrave Macmillan, C2009. xi, 286 s. ISBN 978-0-230-60409-4.
klíčová slova: Friedman, Milton, 1912-2006 * biografie
Ukázka článků dohledaných v bázi ANL na adrese http://aleph.nkp.cz/F/:
* Brož, Ivan. Milton Friedman. Kapitál, 200807-200808, 7-8, s. 44-46. ISSN 1211-748X.
* Spáčilová, Lenka. Ekonom bořící mýty: k devadesátinám Miltona Friedmana. Ekonomická revue, 2002, 5(3), s. 68-71. ISSN 1212-3951.
Pro vyhledávání jsme použili "milton Friedman" v poli pro předmět.
Životopis naleznete také volně na internetu, zde je samozřejmě třeba dbát na důvěryhodnost zdrojů:
* http://ciks.vse.cz/Edice/nobel/Friedman/biografie.aspx
* http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/economic-sciences/laureates/1976/friedman-bio.html
* http://www.econlib.org/library/Enc/bios/Friedman.html
* http://www.edchoice.org/MiltonFriedman.aspx
* http://www.euroekonom.cz/osobnosti-clanky.php?type=jz-friedman
* http://www.achievement.org/autodoc/page/fri0bio-1
Seznam titulů od Miltona Friedmana dostupných v českých knihovnách můžete dohledat v již zmiňovaném Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F ) nebo Jednotné informační bráně (www.jib.cz), v obou případech stačí zadat do pole "autor" "Milton Friedman" , příp. Friedman Milton. Zde však naleznete jen část jeho publikací, pro dohledání většího množství Vám doporučujeme použít větší knihovnu v celosvětovém měřítku, například Kongresovou knihovnu USA, http://www.loc.gov/index.html; katalog konkrétně na adrese http://catalog.loc.gov/.
Bibliografii můžete nalézt také na adrese http://hoohila.stanford.edu/friedman/bibliography.php.
Pokud byste potřebovala podrobnější informace o tomto významném ekonomovi, doporučujeme Vám obrátit se s dotazem na Vysokou školu ekonomickou, která je také zapojena do služby Ptejte se knihovny ( http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/vysoka-skola-ekonomicka-centrum-informacnich-a-knihovnickych-sluzeb/).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.12.2013 10:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu