Miloslav Holub
Text dotazu
Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, na herece
Miloslava Holuba (1915 - 1999). Zejména by mě zajímalo, jaká ocenění a
státní vyznamenání tento herec získal a též jeho mimoherecké aktivity. Dále
jsem Vás chtěl požádat, jestli nemáte informace o přesném úmrtí herečky a
recitátorky Ludmily Pelikánové (*1915). Měla zemřít někdy na začátku 90.
let.
Odpověď
Dobrý den,
herci Miloslavu Holubovi byl, podle našich dostupných zdrojů, udělen čestný titul Národní umělec (k 1. máji 1988). O dalších ocenění nebo mimohereckých aktivitách nemáme žádné informace.
Ludmila Pelikánová - Vlasáková byla podle neověřených zpráv oceněna v roce 1953 státní cenou Nositelka Řádu práce. V roce 1965 byla jmenována zasloužilou umělkyní a v roce 1977 obdržela Křišťálovou růži Neumannových Poděbrad.
Přesné datum úmrtí recitátorky se nám nepodařilo bohužel zjistit.
Doporučujeme Vám obrátit se ještě na Divadelní ústav (http://www.divadelni-ustav.cz/ ), zejména jeho Informačně-dokumentační oddělení (http://www.divadelni-ustav.cz/dokumentace.asp ) a oddělení Bibliografie (http://www.divadelni-ustav.cz/bibliografie.asp ).
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.07.2011 15:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu