Míča, F. V.: Čtyři živlové (kantáta)
Text dotazu
Prosím o informaci o skladbě (doba vzniku, určení, provedení) skladby: František Václav Míča : Čtyři živlové (kantáta o ohni, vodě...). Děkuji
Odpověď
Dobry den, na zodpovezeni Vaseho dotazu jsme vyuzili informaci od  kolefu z Hudebniho oddeleni NK CR .
F. V. Míča: Čtyři živlové
Jedná se o druhou část Míčovy serenaty Der glorreiche Nahmen Adami, která pochází z roku 1734 a byla určena pro oslavu jmenin hraběte Johanna Adama z Questenberku. Partitura skladby je dochována v NK ČR pod sign. 59 R 1915.
Byla digitalizována a kopie jsou obsaženy v Manuscriptoriu (manuscriptorium.cz).
Notová edice Čtyř živlů vyšla samostatně v roce 1960: Míča, František: Čtyři živlové, ed. Hanuš Krupka, Praha  : SNKLHU, 1960, 2. vyd. tamtéž, 1966
Více o díle ve studiích:
Jana Perutková, Slavné jméno Adamovo Františka Václava Míči, in: Opus Musicum, (25), č. 7, 1993, s. 205-214
Jana Perutková, Einige Bemerkungen zur Míčas Opera Serenada Der Glorreiche Nahmen Adami, In: Sborník prací Filozofické fakulty brněnské univerzity. Roč. 45, 1996, H 31.  -- Brno : Masarykova univerzita, 1997. -- ISBN 80-210-1621-3. -- s. 25-30
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
12.03.2008 18:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu