Mezinárodní cestovní ruch - ukazetele
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat na vývoj mezinárodního
cestovního ruchu za posledních 10 let (1998-2008). Vše o mezinárodním CR z
hlediska vývoje (příjezdy, odjezdy, příjmy apod.).
Odpověď
posílám seznam vybrané literatury k tématu Mezinárodní cestovní ruch. V
prvním oddíle najdete publikace, které jsou dostupné v knihovně VŠE na
Žižkově, další na toto téma pak můžete dohledat v katalogu knihovny
(http://library.vse.cz), pro prohlížení katalogu zvolte možnost HOST. V
druhé části jsou internetové odkazy, ze kterých můžete čerpat hlavně
statistické údaje. Mohu vám doporučit i návštěvu
Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism
Vinohradská 46
P.O.Box 32
120 41 Praha 2
tel.: +420 221 580 111
fax: +420 224 247 516
http://www.czechtourism.cz/
Literatura:
Human resources development, employment and globalization in the hotel,
catering and tourism sector : report of discussion at the Tripartite
Meeting on Human Resources Development, Employment and Globalization in the
Hotel, Catering and Tourism Sector, Geneva 2001. Geneva, International
Labour Office 2001.
Tourism in OECD countries 2008: trends and policies.Paris, Organisation
for Economic Co-operation and Development 2008.
Tourism: statistical pocketbook: data 2001-2004. Luxembourg, Office for
Official Publications of the European Communities 2006.
Yearbook of tourism statistics: data World Tourism Organization.
Madrid, World Tourism Organization 2005.
Yearbook of tourism statistics (1998-2002). Annuaire des statistiques du
tourisme (1998-2002) = Anuario de estadísticas de turismo
(1998-2002).[Madrid], World Tourism Organization, 2004.
Yearbook of tourism statistics (1997-2001). Annuaire des statistiques du
tourisme (1997-2001). [Tome I], A-L = Anuario de estadísticas de turismo
(1997-2001). [Tomo I], A-L. [Madrid] : World Tourism Organization, 2003.
tourisme (1997-2001). [Tome II], M-Z = Anuario de estadísticas de turismo
(1997-2001). [Tomo II], M-Z. [Madrid] : World Tourism Organization, 2003.
Measuring the role of tourism in OECD economies : the OECD manual on
tourism satellite accounts and employment. Paris, Organisation for
Economic Co-operation and Development 2000.
Internetové odkazy:
http://www.czechtourism.cz/?show=003006
http://unwto.org/facts/menu.html
http://www.unwto.org/index.php
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/cestovni-ruch-2
http://www.tourisme.gouv.fr/fr/home.jsp
http://www.world-tourism-news.eu/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=wtn-cz&gclid=CI32lIXJhpkCFVCS3wod0xKRmw
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
31.03.2009 14:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu