METODY V POLITICKÉ VĚDĚ
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda existuje ucelenější publikace zabývající se metodami v politické vědě. Zejména jejich klasifikací a využitím. Bohužel, v prozatím získaném a načteném materiálu, hovoří každý z autorů o trochu něčem jiném a navíc téma není zasazeno do širšího kontextu, což vede ke zmatení.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, zasílám Vám výběr z tištěných knižních monografií zaměřených výhradně na metodologii v politické vědě. Všechny uvedené naše knihovna vlastní. Žádná z těchto monografií tematicky nepokrývá veškeré spektrum metod v politické vědě užívaných. Pro získání komplexnější orientace v metodách může proto být vhodné obeznámit se s alespoň několika z těchto monografií. Vzhledem k poměrně podrobnému rozpracování metod mohou knihy napomoci Vámi poptávanému zasazení do širšího kontextu.
Použité zdroje
VAN EVERA, Stephen. Guide to methods for students of political science. Ithaca: Cornell University Press, 1997, vi, 136 p. ISBN 080148457x.
JOHNSON, Janet Buttolph a H REYNOLDS. Political science research methods. 6th ed. Washington: CQ Press, c2008, xxvi, 613 s. ISBN 9780872894426.
PENNINGS, Paul, Hans KEMAN a J KLEINNIJENHUIS. Doing research in political science. 2nd ed. Thousand Oaks, Calif.: Sage, 2006, x, 324 p. ISBN 1412903777.
MCNABB, David E. Research methods for political science: quantitative and qualitative methods. Armonk, N.Y.: M.E. Sharpe, c2004, xxxvi, 571 p. ISBN 0765612348.
MARSH, David a Gerry STOKER. Theory and methods in political science. 3rd ed. New York: Palgrave Macmillan, 2010, xvi, 392 p. Political analysis (Palgrave Macmillan (Firm)). ISBN 9780230576278.
DRULÁK, Petr. Jak zkoumat politiku: kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích. Vyd. 1. Praha: Portál, 2008, 255 s. ISBN 978-80-7367-385-7.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.05.2015 14:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu