Metoda institucionální analýzy
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou literaturu mám použít při zkoumání historické metody institucionální analýzy. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pojem institucionální analýza využívá několik různých akademických disciplín a proto konkrétní literatura závisí na tématu na které budete institucionální analýzu aplikovat. Pro hledání relevantních zdrojů zaměřených na konkrétní téma Vám doporučujeme využít především následující zdroje:
* katalogy na adrese http://aleph.nkp.cz/F/ - jedná se především o katalog Národní knihovny ČR (NKC)  a Souborný katalog ČR (SKC).
* pro vyhledávání napříč informačními zdroji Národní knihovny ČR je možné využit vyhledávání EBSCO Discovery Service NK ČR - vyhledávací okno naleznete v rámci vyhledávání v katalogu NK ČR.
* dále je možné využít i volné vyhledávače typu Google Scholar - https://scholar.google.cz/
Ukázkou Vám uvádíme některé z vyhledaných dokumentů, které se vztahují k pojmu institucionální analýzy a historické institucionální analýzy:
*Aoki, Masahiko. 2001. Toward a Comparative Institutional Analysis. Comparative Institutional Analysis: 2. Cambridge : MIT Press, 2001. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.002686675&lang=cs.
*Avner Greif. “Historical and Comparative Institutional Analysis.” The American Economic Review 88, no. 2 (May 1, 1998): 80–84. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=edsjsr&AN=edsjsr.116897&lang=cs.
*Feeny, David, Vincent Ostrom, and Hartmut Picht. 1989. Rethinking Institutional Analysis and Development : Issues, Alternatives, and Choices : Executive Summary. San Francisco : International Center for Economic Growth, 1989. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.003958737&lang=cs.
*Fullwiler, Scott T., Wolfram Elsner, and Tara Natarajan. 2009. Institutional Analysis and Praxis : The Social Fabric Matrix Approach. New York : Springer, 2009. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.006979338&lang=cs.
*Mazza, Carmelo, Renate E. Meyer, Peter Walgenbach, and Georg Krücken. 2017. New Themes in Institutional Analysis : Topics and Issues from European Research. Cheltenham, UK : Edward Elgar publishing, [2017]. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.007781016&lang=cs.
*Müller, Karel. 2005. Institutional Analysis of Innovation Systems : An Attempt at Interdisciplinary Approach. Working Papers [CES VŠEM] [2005]: 10/2005. Praha : Vysoká škola ekonomie a managementu. Centrum ekonomických studií, 2005. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.006208319&lang=cs.
*Pedersen, Ove Kaj, and John L. Campbell. 2001. The Rise of Neoliberalism and Institutional Analysis. Princeton : Princeton University Press, 2001. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.008939434&lang=cs.
*Routledge Handbook of Comparative Political Institutions Ed. by Jennifer Gandhi and Rubén Ruiz-Rufino. 2015. Routledge Handbooks. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=edswao&AN=edswao.816610711&lang=cs.
*Shambu Prasad, C., A. Hall, and T. Laxmi. 2006. Engaging Scientists through Institutional Histories. France, Europe. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=edsbas&AN=edsbas.169AB76&lang=cs.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.11.2021 15:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu