Měsíčník Volné směry
Text dotazu
Prosím o sdělení možnosti udělení přístupu k informacím z měsíčníku Volné směry, ze kterých mám zájem čerpat především informace o malíři Karlu Langerovi 1878 - 1947. Jedná se mi o možnost on-line připojení a kopírování článků, popř. fotografií. Pokud by toto nebylo možné, tak prosím o sdělení jiných možností.
PS. Informaci o přístupu on-line jsem na vašich stránkách našel, bohužel se mi nepodařilo najít příslušný ceník
Odpověď
Dobrý den,
měsíčník Volné směry ( 1896 - 1947; ročníky: 1 - 39 ) je přístupný v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do . Do tohoto
systému se můžete přihlásit i z počítače mimo Národní knihovnu. V tomto případě ovšem můžete procházet pouze dokumenty, které nepodléhají autorskému zákonu ( byly vydané před rokem 1880 ). Jelikož měsíčník Volné směry začal vycházet až v roce 1896, přístup k němu je pouze z počítače Národní knihovny. Pokud tedy budete chtít hledat články o Karlu Langerovi v tomto periodiku na stránkách systému Kramerius, budete muset přijít do studovny referenčního centra v Národní knihovně ( s platnou čtenářskou průkazkou Národní knihovny ).
Zde si můžete nechat Vámi vybrané články vytisknout ( 1 stránka = 2 Kč ).
Měsíčník Volné směry si také můžete objednat na mikrofilmu ( z katalogu NKC:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc ).
Mikrofilm se poté prohlíží na speciálním přístroji ve studovně společenských a přírodních věd. Vytvoření kopií z mikrofilmu je o něco obtížnější ( zadáváte je u služby ve studovně, vytvoření kopie trvá několik dní, cena = viz. ceník u služby ve studovně spol. a přírodních věd,
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm#763 ).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 11:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu