Mediální kontext 30.let v Německu a ČSR
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit literaturu týkající se mediální situace ve 30
letech 20. st. v Německu a ČSR Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k vašemu tématu Vám doporučujeme následující knihy:
Německo:
* FINZSCH, Norbert (ed.). Atlantic communications [elektronický zdroj] : the media in American and German history from the seventeenth to the twentieth century. Oxford ; New York : Berg, 2004. xiii, 472 p. ISBN 1-85973-679-3 Předmětová hesla: telekomunikace * Neměcko * Spojené státy americké
Pozn.: elektronický zdroj znamená, že se jedná o elektronickou knihu dostupnou pro uživatele registrované v NK ČR
* VAUGHAN, David. Bitva o vlny : rozhlas v mnichovské krizi = Battle for the airwaves : radio and the 1938 Munich crisis. 1. vyd.. Praha : Radioservis : Cook Communications, 2008. 112, 111 s., xvi s. obr. příl. : il., mapy, portréty, faksim. ; 21 cm + 1 CD. ISBN 978-80-86212-79-1.
Předmětová hesla: rozhlasové vysílání -- Německo -- 1918-1938
* WILKEM Jürgen. Grundzüge der Medien- und Kommunikationsgeschichte : von den Anfängen bis ins 20. Jahrhundert. Köln : Böhlau, 2000. vii, 436 s. ISBn 3-412-07300-8.
Předmětová hesla: masmédia -- Německo komunikace (sdělování) -- Německo masová komunikace -- Německo
* MEYEN, Michael; LÖBLICH, Maria. Klassiker der Kommunikationswissenschaft : Fach- und Theoriegeschichte in Deutschland. Konstanz : UVK Universitätsverlag Konstanz, c2006. 343 s. ISBN 3-89669-456-1.
Předmětová hesla: dějiny komunikace -- Německo dějiny médií -- Německo vědecké teorie -- Německo -- 19.-21. stol.
* WULF, Joseph. Presse und Funk im Dritten Reich: <<eine >>Dokumentation. Ungekürzte Ausg. Frankfurt am Main: Ullstein, 1983. 417 s. Ullstein-Buch; Nr. 33028. ISBN 3-548-33028-2.
Předmětová hesla: Německo * nacistické Německo * nacistická ideologie * média * tisk * rozhlas * dějiny * dokumenty
Česká republika:
* Česká média v proměnách 20. století [elektronický zdroj]. Vyd. 1.. Praha : UK FSV : Národní muzeum, 2008. 1 DVD-ROM : zvuk., barev. ; 12 cm ISBN 978-80-7036-264-8.
Předmětová hesla: masmédia -- Česko -- 20. stol.
* KONČELÍK, Jakub; VEČEŘA, Pavel; ORSÁG, Petr. Dějiny českých médií 20. století. Vyd. 1.. Praha : Portál, 2010. 310 s., xxxii s. obr. příl. ISBN 978-80-7367-698-8.
Předmětová hesla: dějiny médií -- Česko -- 20. stol. žurnalistika -- Česko -- 20. stol. masmédia a společnost -- Česko -- 20. stol.
* KÖPPLOVÁ, Barbara a kol. Dějiny českých médií v datech : rozhlas, televize, mediální právo. 1. vyd.. Praha : Karolinum, 2003. 461 s. ISBN 80-246-0632-1.
Předmětová hesla: rozhlasové vysílání -- Česko televizní vysílání -- Česko dějiny médií -- Česko mediální právo -- Česko
* GEBHART, Jan a kol. Řízení legálního českého tisku v Protektorátu Čechy a Morava. Vyd. 1.. V Praze : Karolinum, 2010. 146 s. : il. ; 21 cm + CD. ISBN 978-80-246-1632-2.
Předmětová hesla: tisk -- Česko -- 1939-1945 český tisk -- 1939-1945 mediální politika -- Česko -- 1939-1945 cenzura -- Česko -- 1939-1945 nastolování agendy -- Česko -- 1939-1945
Záznam všech uvedených publikací spolu s informacemi o jejich dostupnosti v českých knihovnách získáte v Souborném katalogu ČR (SKC) na adrese http://aleph.nkp.cz/F . Pro vyhledávání dalších knih můžete využít předmětová hesla a jejich vzájemnou kombinaci: media, Česko, Německo, dějiny, historie, tisk, rozhlas, apod.
Pokud jste čtenářkou NK ČR, můžete využít online katalog Národní knihovny ČR, dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/ . Pokud v Souborném katalogu ČR naleznete knihu, která je v jiné knihovně než v té, které jste čtenářkou, o její získání můžete zažádat prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby (více informací o službě na http://knihovny.cz/co-knihovna-nabizi/sluzby/175-meziknihovni-sluzby ), konkrétní informace Vám pak podá vaše knihovna.
Zajímavým a užitečným zdrojem by mohly být také licencované online databáze, které mají vesměs všechny vysokoškolské knihovny a další větší knihovny k dispozici. Za Národní knihovnu ČR Vám doporučujeme především databáze Ebsco (rozhraní nabízí různé databáze, jejich přehled na WWW: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#ebsco , databáze jsou především článkové, z nichž některé jsou nabízeny i v plném textu), dále enycyklopedii z oblasti komunikace: International Encyclopedia of Communication (encyklopedie pokrývá komunikační studia, jejich teorie, mediální a komunikační fenomény, výzkumné metody, problémy, koncepty a rozdělení do geografických oblastí, celkem obsahuje 1339 hesel ; hesla jsou rozdělena do 29 skupin odpovídajících hlavním tématům v oblasti komunikace, každá skupina je uvedena expertem v daném oboru. Tyto skupiny zahrnují teorii a filozofii komunikace, mezilidskou komunikaci, žurnalistiku, komunikaci mezi rozdílnými kulturami a skupinami, mediální dopady, strategickou komunikaci/PR, komunikační a mediální právo, politiku, technologie a systémy ve světě, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#communication ).
Podrobnější inforamce o využívání licencovaných zdrojů v NK ČR získáte na adresehttp://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 .
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
18.10.2011 09:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu