Mázka, stvol bolševníku
Text dotazu
Dobrý den rad bych věděl z čeho se dělá pochoutka
zvaná (mázka) po ulovení sluky,tetřeva nebo jeřábka.
Dale by mě zajimalo co se vábí v některých častech Evropy na suchý stvol
bolševníku jelen lesní,jelen sika nebo holub hřivnač.Děkuji
Odpověď
Dobry den,
suchy stvol bolsevniku mozno pouzit pri vabeni jelena lesniho, viz odkaz
"Něco málo o lovu a vábení jelena lesního...
Majestátní troubení jelena můžeme napodobit spoustou různých pomůcek. Jako příklad uvádím cilindr od petrolejky, stvol bolševníku, špulka od nití, mořská mušle Tritonia zvaná tritonka, volský roh a různé tipy teleskopických vábniček typu Falhaber..."
http://www.vabnicky.cz/clanky/neco-malo-o-lovu-a-vabeni-jelena-lesniho-171
V dalsim odkazu
http://blok.rozanek.cz/2007/09/27/o-jelenech/ autor rovnez zminuje bolsevnik jako vabnicka na jelena.http://www.oms-myslivost.cz/RadimeSi/detail.asp?id=4117&mesic=10&rok=2008
"Myslivecká latina ??? Autor: Martin Sebera [1.10.2008]
Měl bych jeden dotaz,jednou mi jeden myslivec říkal ,že dříve staří myslivci,kteří chodili na sluky,si s sebou brávali chleba,sůl a pepř ,každý podle své chuti a po ulovení sluky okamžitě vymačkali obsah střev a žaludku na chleba,obsah rozetřeli a s velikou chutí jedli,prý se tomu říká mázka.Proto se na Vás touto cestou chci obrátit,zda-li o tom někdo něco víte,nebo je to myslivecká latina??? ..."
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.03.2009 12:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu