Maurice Ravel
Text dotazu
Dobrý den chtěla bych vědet o tomto muži víc: něco o jeho rodině, jaký mel život, jeho nejznámější díla, kdy se narodil, kdy zemřel atd... předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
velmi obsáhlý životopis Maurice Ravela naleznete např. v encyklopedii Velikáni hudby, kterou vydalo nakladatelství Perfekt v Bratislavě v roce 1995. Již o trochu stručnější životopisy skladatele se objevují v knihách:
Svět hudby: velcí skladatelé a velká díla. Praha: Ikar, 2000 nebo KUNA, Milan. Skladatelé světové hudby. Praha: Fragment, 1993.
Velmi dobře Vám také mohou pomoci následující odkazy:
Internetová encyklopedie Wikipedia - česká verze http://cs.wikipedia.org/wiki/Maurice_Ravel
Wikipedia - anglická verze (obsáhlejší, na konci článku jsou užitečné odkazy na příbuzné stránky, je možno si přehrát přímo úryvky z děl) http://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Ravel
Wikipedia - francouzská verze (nejúplnější) http://fr.wikipedia.org/wiki/Maurice_Ravel
Stránka o Maurice Ravelovi, ovšem také ve francouzštině http://www.uquebec.ca/musique/catal/ravel/ravm.html
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.12.2007 11:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu