Matrika Nové Vsi u Lomnice na Popelkou
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informaci pod kterou matriku patřila Nová Ves u Lomnice. Konkrétně se mi jedná o datum 19.6.1868. Hledala jsem v Soa Litoměřice i v Zámrsku přímo pod Neudorf,Neundorf,ale uvedené datum nemůžu nikde najít.Prosím tedy o sdělení,pod jaký farní úřad v uvedeném roce Nová Ves patřila. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
V archivu v Zámrsku by se podle inventáře měla přímo pod farním úřadem Nová Ves nad Popelkou nacházet matrika narozených z let 1842-1884. (Odkaz z inventáře posílám níže). Problém je v tom, že zmíněná matrika není digitalizována, budete muset zajít přímo do archivu. Složku by mělo být možné si v archivu objednat  např. e-mailem na základě níže uvedených údajů:
inv. č. 6546 signatura 5703
matrika N 1842-1884 ukn 6546
územní rozsah: Nová Ves nad Popelkou
24,5x39,5 cm, vazba: kožená poškozená, 587 fol., čeština, poznámka: od XI/1842
mikrofilm č. 3328,3329
Pro bližší informace doporučujeme prostudovat stránky archivu, případně kontaktovat někoho z  pracovníků v badatelně.
Zde posíláme ještě pár odkazů na archiv:
Základní informace, kontakty na archiv:
http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/matriky/
Přehled farních úřadů a stav digitalizace:
http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/files/2011/11/Mapa-digi-%C5%98K-farnost%C3%AD-k-30.6.2014.jpg
sbírka matrik (inventář):
http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/files/2013/10/8700_Sb%C3%ADrka-matrik-v%C3%BDchodo%C4%8Desk%C3%A9ho-kraje-1587-1949_NAD_190-stav-2014-06-20.pdf
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
07.08.2014 13:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu