marker vyskytu sinic
Text dotazu
Masívny rozvoj rias a siníc je markerom akého javu?
Odpověď
Dobrý den,
z povahy Vašeho dotazu usuzujeme, že se jedná o školní úlohu, test či soutěžní úkol. Stejně formulovaný dotaz jsme také nalezli v jedné z úloh v rámci "Korešpondenčný seminár z biológie" na univerzitě v Bratislavě. Jak je uvedeno v Pravidlech služby Ptejte se knihovny (https://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/pravidla), služba neslouží pro vypracování otázek ke školním úlohám, testům či kvízům.
K Vašemu dotazu Vám doporučujeme projít následující knihy, kde byste mohla nalézt nejenom odpověď na Váš dotaz, ale také mnoho dalších zajímavých a potřebných informací:
* FOTT, Bohuslav. Sinice a řasy. 1. vyd. Praha: Nakladatelství Československé akademie věd, 1956. 372 s., 16 s. obr. příl.
* KALINA, Tomáš a VÁŇA, Jiří. Sinice, řasy, houby, mechorosty a podobné organismy v současné biologii. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2005. 606 s., 32 s. obr. příl. ISBN 80-246-1036-1.
* Cyanobakterie 2010 (Brno, Česko); Maršálek, Blahoslav, ed. et al. Cyanobakterie 2010: příčiny, důsledky a řešení rozvoje vodních květů sinic: sborník konference: 16.-17.6.2010 Brno, hotel Žebětínský dvůr. 1. vyd. Průhonice: Botanický ústav AV ČR, 2010. 172 s. ISBN 978-80-86188-33-1.
Tyto a další dokumenty naleznete v Souborném katalogu ČR, který je dostupný na adrese https://aleph.nkp.cz/cze/skc.
Zajímavé by pro Vás také mohly být následující internetové odkazy:
* https://www.sinicearasy.cz/   * https://old.fytoplankton.cz/doc/Vodni_kvety.pdf
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.03.2012 10:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu