Manuskript
Text dotazu
Dobrý den,
pro kolegyni studentku z Itálie sháním informace o manuskriptech notových materiálů těchto skladeb:
Koželuh, Jan Antonín - Koncert pro fagot a orchestr C dur
Krommer, Franz - Kvartet pro hoboj a smyčce č.1 in C
Tvrdí, že je ve vašich katalozích nalezla, ale není si jistá že jde skutečně o manuskripty a ne kopie.
Mohla bych Vás požádat o ověření?
Odpověď
Dobrý den,
knihy ve fondu Národní knihovny ČR v hudebním oddělení máme, ale u prvního zmíněného dokumentu viz:
* Koželuh, Jan Antonín a Voxman, Himie, ed. Concerto for basson and orchestra in C major = Concerto für fagott und orchester C-dur: edition for bassoon and piano [hudebnina]. Wiesbaden: Breitkopf & Härtel, 2000, C1978. 1 klavírní výtah (32 s.) + 1 hlas. ISMN M-004-48516-3.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001802495&local_base=NKC ] Se exemplář nachází ve skladu, který je v rekonstrukci a není možné do dokumentu nahlédnout. Podle záznamu se ale s největší pravděpodobností o manuskript nejedná. Vzhledem k tomu, že má dokument vydavatele a přidělené ISMN, které se dává vydaným dokumentům.
U druhého dokumentu si nejsme jisti, zda jsme našli ten správný. Viz: * Kramář, František. Dva kvartety pro hoboj, housle, violu a violoncello = Zwei quartette für Oboe, Violine, Viola und Violoncello = Two quartets for oboe, violin, viola und violoncello [hudebnina]. 4., nezm. vyd. Praha: Editio Supraphon, 1989. 1 partitura (46 s.) + 4 hlasy. Musica Antiqua Bohemica; No. 42. ISBN 80-7058-043-7.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000100124&local_base=NKC ] Pokud ano, nachází se v národním konzervačním fondu, do kterého momentálně nemůžeme nahlédnout a museli bychom nechat dokument vyexpedovat, což trvá kolem týdne. Podle záznamu z online katalogu se ale též jedná o vydaný dokument. Dokonce se jedná o 4. vyd., proto se domníváme, že se jen stěží bude jednat o původní rukopisné dílo. Pokud byste v budoucnu měla další dotazy, týkající se hudebnin, doporučujeme kontaktovat přímo kolegy z hudebního oddělení, email: OH@nkp.cz
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
12.01.2016 08:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu