manažerské dashboardy
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc při hledání literatury a jiných zdrojů k tématu Tvorba pokročilých manažerských dashboardů. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k Vaší bakalářské práci můžete dohledat ve volně dostupných katalozích na adrese http://aleph.nkp.cz/F. Zde Vám doporučujeme využít především Souborný katalog ČR (báze SKC), Českou národní bibliografii (báze ČNB), online katalog Národní knihovny ČR (báze NKC) či článkovou bázi ANL (články z českých novin, časopisů a sborníků, výběrová evidence od r. 1991).
Příkladem Vám uvádíme některé z vyhledaných titulů v Souborném katalogu ČR:
* KERZNER, Harold. Project management metrics, KPIs, and dashboards: a guide to measuring and monitoring project performance. Hoboken: John Wiley & Sons, 2013. ix, 436 s. ISBN 978-1-118-52466-4.
* ECKERSON, Wayne W. Performance dashboards: measuring, monitoring, and managing your business. 2nd ed. Hoboken: John Wiley & Sons, ©2011. xvii, 318 s. ISBN 978-0-470-58983-0.
* PERSON, Ron. Balanced scorecards and operational dashboards with Microsoft Excel. Indianapolis: Wiley Publishing, 2009. xxviii, 452 s. ISBN 978-0-470-38681-1.
* RASMUSSEN, Nils. Business dashboards: a visual catalog for design and deployment. Hoboken: John Wiley & Sons, 2009. x, 286 s. ISBN 978-0-470-41347-0.
* FEW, Stephen. Information dashboard design: the effective visual communication of data. 1st ed. Beijing: O'Reilly, 2006. viii, 211 s. ISBN 0-596-10016-7.
* GARG, Ankit. IBM Cognos business intelligence 10.1 dashboarding cookbook: working with dashboards in IBM Cognos BI 10.1: design, distribute, and collaborate [online]. Birmingham: Packt Pub., 2012. Enterprise: professional experience distilled [cit. 2014-03-04]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10583703.
Pozn. e-kniha dostupná pro uživatele NK ČR
Tyto knihy jsme vyhledali zadáním klíčového slova "dashboard", dále můžete využít také jiné výrazy odpovídající hledanému tématu, např. projektový management, podnikové informační systémy, podnikový management apod.
Užitečné by pro Vás také mohly být licencované online databáze, které obsahují záznamy článků z odborných zahraničních periodik. Pro představu o těchto zdrojích se můžete podívat na seznam licencovaných zdrojů, které jsou dostupné pro uživatele registrované v NK ČR, viz http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju. Doporučujeme Vám zeptat se ve vaší vysokoškolské knihovně na možnost přístupu k licencovaným zdrojům, vysoké školy velmi často pro své studenty a zaměstnance tyto zdroje předplácí.
Dále můžete využít zdroje volně dostupné na internetu, zde je však třeba dát pozor na jejich věrohodnost. Prostřednictvím vyhledávačů tak můžete nalézt např.:
* diplomová práce " Manažerské informační systémy a jejich úloha v řízení podniku" - http://is.muni.cz/th/51615/fi_m/DP-51615.pdf
* http://www.systemonline.cz/business-intelligence/interaktivni-dashboardy-versino-report-factory.htm
* http://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSRL5J_1.1.0/com.ibm.rational.raer.reporting.doc/topics/c_dashboarddescriptions.html?lang=cs
V případě nejistoty ohledně použitých zdrojů pro Vaši práci Vám doporučujeme konzultace s vedoucím práce.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.03.2014 11:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu