malíři H. Geigher, T. Wyhne-Morgan, Tichavský, K. Toman
Text dotazu
Dobrý den,
mám několik obrazů od H. Geighera,T. Wyhne-Morgan, Tichavského, K. Tomana a chtěla bych se dozvědět něco o nich.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo najít žádné údaje o T.Wyhne-Morganovi a Tichavském.
Z uvedených zdrojů citujeme:
Geigher [Geiger ?], H.
"Geiger, Hermann, dtsch. Bildnismaler., * 1904 Stuttgart, ansässig ebda. Beschickte die 2. Dtsche Kstausst. Dresden 1949. Koll.-Ausst. Herbst 1952 in d. Gal. Schöninger in Stuttgart."
In: Vollmer, Hans. Allgemeines Lexikon der bildenden Künstler des XX. Jahrhunderts Leipzig : VEB E.A.Seemann Verlag, 1955), s. 217.
Toman Karel
1. "Toman, Karel . Nar. 1888 v Příboře na Moravě. Malíř a grafik, zejména krajin a pohledů z moravských měst. Žije v Prostějově. Grafice se vyučil v Gorici."
In: Nový slovník československých výtvarných umělců. (Praha : Tvar, 1950) D. 2, s. 596.
2. "Toman, Karel. *3.6.1921. Malíř v Kroměříži. Studie: VŠUP (abs. 1949)."
In: Dodatky ke Slovníku československých výtvarných umělců (Praha : SNKLHU, 1955), s. 196.
Doporučujeme ještě: knihovnu Umělecko-průmyslového muzea: knihovna: knihovna@upm.cz
studovna: studovna@upm.cz knihovnu Ústavu dějim umění AV ČR: adamczykova@udu.cas.cz
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.02.2008 15:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu