malíř w.švédler životopis asi v letech 1890-1945 mám doma od něho obrazy
Text dotazu
mám doma od výše uvedeného malíře obrazy, zdědila po otci strašně dávnao. motivy Krkonoše a skály podpis je švédler nic o něm nevím kde najdu životopis ???
Odpověď
Dobrý den,
z důvodu celkové rekonstrukce budovy Uměleckoprůmyslového musea bude bohužel Knihovna Uměleckoprůmyslového musea až do roku 2017 fungovat v omezeném režimu (viz informace na stránkách: http://www.knihovna.upm.cz/). Kolegové z KUPM předali Váš dotaz Národní knihovně, avšak v nám dostupných zdrojích a slovnících českých výtvarných umělců informace o malíři W. Švedlerovi/ Švédlerovi chybí. Se svým dotazem se můžete ještě zkusit obrátit na Knihovnu Akademie výtvarných umění v Praze (https://www.avu.cz/category/avu-menu/akademie/specializovan%C3%A1-pracovi%C5%A1t%C4%9B/knihovna). Vzhledem k tomu, že Knihovna AVU běžně neposkytuje informační služby obdobné službě Ptejte se knihovny Vám ovšem, bohužel, nemůžeme zaručit kladnou odpověď.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2016 13:16
Hana Farářová píše:
Úterý 24.01.2017 14:42
Dobrý den,
k položenému dotazu mohu doplnit, že tento malíř v meziválečných letech působil v jihočeských Vodňanech.
V naší rodině se od něj nachází několik obrazů - zátiší...mlýn s náhonem atp.
Bohzužel jakákoliv další dokumntaace (objednávka, doklad o zaplacení atp.) chybí.
Neznáme ani malířovo křestní jmého.
Můžete, prosím, tuto poznámku odeslat tazatelce (majitelce obrazů) ?
Velice děkuji
HF
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu