Malíř Kameníček
Text dotazu
Prosila bych o nejzákladnější informace o ak. mal. P. Kameníčkovi.
Odpověď
Petr Kameníček se narodil 5. 8. 1922 v Praze, studoval soukromě u R. Vejrycha, v Sychrově škole v Mánesu, po válce u prof. Nejedlého na AVU v Praze. V r. 1947 vystavoval na chodbách Divadla v + W v Praze sérii krajin a pohledů z Karlína a Manin. Člen střediska Purkyně, účastnil se členských výstav.
Podle:
Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950-2000.... -- Vyd. 1.. -- Ostrava : Výtvarné centrum Chagall, 2000- . -- sv. 5 : Ka- Kom : il., portréty, faksim. ; 31 cm
Kromě toho se nám podařilo zjistit údaje o katalogu jedné z Kameníčkových výstav:
Pražské motivy Petra Kameníčka : Staroměstská radnice v Praze 15. srpna - 15. září 1957: Katalog výstavy. - Praha: s.n., 1957 . - Nestr.: reprod.
Pokud byste potřebovala více informací, je možné se prostřednictvím naší služby obrátit na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2008 10:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu