Malíř Hanuš Schweiger
Text dotazu
Prosím, které publikace mohu nalézt ve vaší knihovně o Hanuši Schweigerovi ? Máte knihu autora Jiránek, Miloš - Hanuš Schweiger, výbor z jeho díla, rok vydání okolo 1910?
Odpověď
Dobrý den, knihu Miloše Jiránka "Hanuš Schwaiger, výbor z jeho díla" si lze v prostorách Národní knihovny prostudovat (JIRÁNEK, M.Hanuš Schwaiger, výbor z jeho díla. V Praze: SVU Mánes, 1908, signatura: 54 D 2004). Její expedici ze skladiště do Všeobecné studovny v Klementinu si můžete předem zajistit přes Naskenované katalogy (http://katif.nkp.cz). Vyberete Generální katalog I, JANAK-IŽ, JIR-JIRN, číslo lístku v pravé liště: 121. Knihu lze objednat přes odkaz "Objednat titul" (lišta nad naskenovaným lístkem).
V menším formátu a s omezeným množstvím reprodukcí děl H.Schaigera byla v roce 1912 vydána Schaigerova monografie znovu, a to v edici Zlatoroh.
(Naskenované katalogy (http://katif.nkp.cz), Generální katalog I, JANAK-IŽ, JIR-JIRN, č.lístků: 122 - 124 (pouze signatura 54 K 2327 je bez evidence, nelze proto zapůjčit).
Dalšími publikacemi, které se věnují životu a dílu malíře Hanuše Schwaigera, jsou například:
LAMAČ, Miroslav. Hanuš Schwaiger. 1. vyd. Praha : SNKLHU, 1957 (Knihu můžete objednat opět přes Naskenované katalogy (http://katif.nkp.cz), Generální katalog II, KROM-LEF, LALI-LAMPA, č.lístků: 220 - 222)
SCHWAIGER, Hanuš. H. Schwaiger : pohled do jeho života a díla / text napsal Frant. Táborský. V Praze : Unie, 1904 (Pokud jste již držitelem platného čtenářského průkazu Národní knihovny, můžete si knihu předem objednat přes Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc , kniha je zařazena do fondu se zvláštním ochranným režimem, pro studium takto označených knih platí speciální pravidla viz.:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_zor.htm .)
SCHWAIGER, Hanuš. Hanuš Schwaiger, 1854-1912 / [katalog Jiří Vykoukal].
Státní galerie výtvarného umění v Chebu, [1999].ISBN 80-85016-46-X (brož.) (Lze dohledat a objednat přes Online katalog Národní knihovny:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ).
Některé knihy obsahují pasáže o životě a díle H.Schwaigera. Například:
WITTLICH, Petr. Česká secese.1. vyd. Praha : Odeon, 1982 (s.22 - 24)  (Lze dohledat a objednat přes Online katalog Národní knihovny:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc )
JIRÁNEK. M. Dojmy a potulky a jiné práce.1. vyd. Praha : SNKLHU, 1959 (Naskenované katalogy (http://katif.nkp.cz), Generální katalog II, JEN-KANTO, JILEK-JIRAN, č.l. 1106 ).
Další knihy, články a prameny k osobě Hanuše Schwaigera lze dohledat např.
v:
TOMAN, Prokop. Nový slovník československých výtvarných umělců. sv 2., 3., značně rozšířené vydání. Praha : Rudolf Ryšavý a Tvar, 1950  (Lze dohledat a objednat přes Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ), ve výše zmíněných publikacích, Online katalogu Národní knihovny a dalších katalozích.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.01.2008 09:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu