Malíř E. Marek
Text dotazu
Dobrý den,
marně pátrám po seznamech malířů a nemohu najít malíře se signaturou E. Marek. Mohli byste mi pomoci?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
prošli jsme všechny dostupné slovníky a encyklopedie českého výtvarného umění, biografické slovníky, všeobecné encyklopedie a databáze (Lexikon českých výtvarníků, World Biographical Archives), bohužel však bezúspěšně.
Předpokládáme, že se jedná o pseudonym, jméno regionálního malíře či malíře amatéra, který nebyl zahrnut do biografických slovníků českých malířů a výtvarníků.
Se svým dotazem se můžete zkusit obrátit též na Knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea (knihovna je taktéž zapojena do služby Ptejte se knihovny) či Knihovnu Národní galerie (http://www.ngprague.cz/cz/15/sekce/knihovna/). Tyto knihovny by měly disponovat podrobnějšími katalogy českých výtvarných umělců.
Použité zdroje:
* Nová encyklopedie českého výtvarného umění. 1.vyd. Praha : Academia, 1995-2006.
* Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950-... sv. 17. Šte-Tich1. vyd. Ostrava : Výtvarné centrum Chagall, 2006.
* PAVLIŇÁK, Petr. Signatury českých a slovenských výtvarných umělců. 1.vyd. Ostrava : Výtvarné centrum Chagall, 1995.
* Nový slovník československých výtvarných umělců. 3., značně rozš. vyd. V Praze : Tvar, 1947-1955.
* Lexikon českých výtvarníků (licencovaná online databáze: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3)
* Ottův slovník naučný : ilustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. V Praze : J. Otto, 1888-1909.
* World Biographical Index Online ((licencovaná online databáze: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3)
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.04.2013 08:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu