malíř A.Čermák
Text dotazu
Prosím o informace ohledně malíře signujícího své obrazy "A.Čermák". Jedná se o krajiny, obrazy jsou staré minimálně 80 let. Děkuji předem za jakoukoli informaci.
Odpověď
Dobrý den, nejsme schopni vám dát zaručenou odpověď na váš dotaz, obraz by musel shlédnout odborník. Takže odpověď berte jako možnost: ve slovnících výtvarných umělců jsme našli jediného malíře, který by připadal v úvahu.
Nový slovník výtvarných umělců uvádí:
Augustin Čermák (nar. 2. 3. 1892 v Plzni). Malíř v Plzni. Studoval v krajinářské škole Al. Kalvody (1932) a u krajináře prof. Salamona v St. Tropez v jižní Francii, kde se také účastnil výstav.
Pramen:
Nový slovník československých výtvarných umělců / sestavil Prokop Toman ; s původní litografickou přílohou Maxe Švabinského. -- 3., značně rozš. vyd..
-- V Praze : Tvar, 1947-1955. -- 3 sv. : portréty ; 27 cm
S jistotou vy vám odpověděly spíše kolegyně z knihovny Uměleckoprůmyslového muzea (http://www.knihovna.upm.cz/) a patrně by musely vidět také reprodukci obrazu, eventuálně se lze obrátit na nějakou prodejní galerii výtvarného umění.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2009 17:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu