Maliar Brunner K.
Text dotazu
Mám olejomaľbu signovanú Brunner K. Pravdepodobne ide o nemeckého alebo
rakúskeho maliara.
Chcela by som vedieť niečo o tomto maliarovi, no neviem, kde by som našla
informácie o ňom.
Odpověď
Dobrý den,
podařilo se nám zjistit jediného malíře, který by připadal v úvahu. Zda je opravdu autorem vašeho obrazu, by ale musel ověřit znalec. - Zkuste ještě zaslat svůj dotaz prostřednictvím naší služby knihovně Uměleckoprůmyslového muzea.
Brunner, Karl, narodil se a zemřel ve švýcarském Solothurnu (29. 4. 1833 - 8. 1. 1871). Muzeum v Solothurnu má nebo mělo v době vydání slovníku jeho obraz s názvem Bělouš, namalovaný podle švýcarského malíře Rudolfa Kollera.
Zdroj:
Schweizerisches Künstler-Lexikon, ed. Carl Brun, sv. 1, str. 328, Frauenfeld 1905.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.02.2008 16:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu