Makroekonomie
Text dotazu
Dobrý den, dělám okruhy na státnice a s jednou
otázkou si nevím vůbec rady. Má znění : Základní typy národohospodářských
politik:
Diskuse o pojetí hospodářské politiky v základních ekonomických školách.
Formy fiskální a monetární politiky.
Hledala jsem ve skriptech, knihách i internetu a nemohu vůbec najít nikde
odpovědi.
Odpověď
Dobrý den,
hlavně doporučuji nadechnout se a znovu si otázku důkladně rozebrat, jistě se vám pak tak složitá zdát nebude.
V uvedené literatuře byste měla najít odpovědi, které potřebujete. Nevím, jak je vybavená vaše školní knihovna, ale pokud se případně obrátíte na ostravské knihovny, jistě vám kolegové rádi pomohou - Moravskoslezská vědecká knihovna, Univerzitní knihovna při Ostravské univerzitě nebo knihovna při Vysoké škole báňské.
Literatura:
Šulc, Zdislav: Hospodářská politika. Praha, Consus 1993. ISBN 80-901004-7-3 (brož.)
Izák, Vratislav: Fiskální politika. Praha, Oeconomica 2010. ISBN 978-80-245-1669-1 (brož.)
Kliková, Christiana: Hospodářská politika. Ostrava : Institut vzdělávání SOKRATES, 2006. ISBN 80-86572-37-4 (brož.)
Eucken, Walter: Zásady hospodářského řádu. Praha : Liberální institut, 2004. ISBN 80-86389-32-4 (váz.)
Brožová, Dagmar: Malé dějiny ekonomického myšlení. Praha : Oeconomica, 2006. ISBN 80-245-1121-5 (brož.)
Holman, Robert: Dějiny ekonomického myšlení. Praha : C.H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-380-9 (brož.)
Sirůček, Pavel: Hospodářské dějiny a ekonomické teorie : (vývoj, současnost, výhledy). Slaný : Melandrium, 2007. ISBN 978-80-86175-03-4 (brož.)
Sojka, Milan: Dějiny ekonomických teorií. Praha : Havlíček Brain Team, 2010. ISBN 978-80-87109-21-2 (váz.).
Hazlitt, Henry: Ekonomie v jedné lekci. Praha, Liberální institut 2008. ISBN 978-80-87197-05-9 (Alfa nakladatelství) 80-86389-41-3 (Liberální institut ; váz,)
Fuchs, Kamil: Základy ekonomie. Praha : Ekopress, 2005. ISBN 80-86119-94-7 (brož.).
Pošta, Vít: Makroekonomie :  základní kurz : cvičebnice. Slaný : Melandrium, 2008. ISBN 978-80-86175-60-7 (brož.)
Sekerka, Bohuslav: Makroekonomie. Praha : Profess Consulting, 2007. ISBN 978-80-7259-050-6 (váz.).
Holman, Robert: Ekonomie. Praha : C.H. Beck, 2011. ISBN 978-80-7400-006-5 (váz.).
Samuelson, Paul Anthony: Ekonomie. Praha : NS Svoboda, 2007. ISBN 978-80-205-0590-3 (váz.).
Jurečka, Václav: Makroekonomie. Praha : Grada, 2010. ISBN 978-80-247-3258-9 (brož.).
Internetové zdroje:
http://referaty-seminarky.cz/ekonomicke-systemy-narodohospodarske-soustavy/
https://www.google.cz/search?q=z%C3%A1kladn%C3%AD+typy+n%C3%A1rodohospod%C3%A1%C5%99sk%C3%BDch+politik&hl=cs&lr=&prmd=ivns&ei=wQucTuy6L4T74QTZ5839Aw&start=30&sa=N
https://cs.wikipedia.org/wiki/Fisk%C3%A1ln%C3%AD_politika
https://www.businessinfo.cz/navody/externality-a-principy-fiskalni-politiky/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.04.2012 09:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu