Majetkové vztahy
Text dotazu
Dobrý den,
hledám prameny ke zpracování seminární práce na téma majetkové vztahy mezi manžely.
Mohli byste mi, prosím, doporučit literaturu k výše uvedenému tématu.
Odpověď
Dobry den,
pro vyhledani knih bychom Vam doporucili vyuzit Elektronicky katalog NK CR - bazi NKC ( http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ), zaznamy ceskych clanku naleznete v bazi ANL - Clanky v ceskych novinach, casopisech a sbornicich ( http://sigma.nkp.cz/cze/anl ). U obou bazi muzete zadat napr. do pole "Predmet (klicova slova)" dotaz (vcetne diakritiky) jmen? or majet?, po zobrazeni vyhledanych zaznamu je mozne dotaz upresnit pomoci odkazu "Zpresnit", ktery naleznete v horni navigacni liste. Pro zpresneni dotazu bychom Vam doporucili zvolit v rolovacim menu Pole pro vyhledavani opet Predmet (klicova slova) a zadat s diakritikou manzel?. Pri vyhledavani v bazi NKC muzete jiz pri zadavani prvni casti dotazu zuzit oblast vyhledanych dokumentu napr. na knihy v cestine, v casti "Omezit vyhledavani na" staci zvolit v rolovacim menu "Druh dokumentu" moznost Knihy a zadat "Kod jazyka dokumentu", pro cestinu to je cze.
Knihy, ktere naleznete v bazi NKC, si jako registrovany uzivatel NK CR ( http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98#registrace ) muzete prostrednictvim baze NKC objednat ke studiu ve studovnach NK CR, pokud existuji pro vybrany titul i exemplare urcene pro pujceni mimo budovu NK CR (jsou oznaceny "NA 30 DNI"), muzete si je objednat i k vypujcce mimo budovu, pripadne zadat rezervaci na titul, ktery ma jiz vypujceny jiny uzivatel NK CR. Dostupnost nalezenych knih v dalsich ceskych knihovnach si muzete overit napr. v Soubornem katalogu CR ( http://skc.nkp.cz ), Soubornem katalogu SKAT ( http://www.skat.cz ) nebo Jednotne informacni brane ( http://www.jib.cz ), pripadne v katalogu knihovny, kterou navstevujete.
V bazi NKC jsme nalezli napr. nasledujici publikace:
* DVORAK, Jan; SPACIL, Jiri. Spolecne jmeni manzelu v teorii a judikature. 2. vyd. Praha : ASPI, 2007. 252 s. ISBN 978-80-7357-262-4
* DVORAK, Jan. Majetkove spolecenstvi manzelu. 1. vyd. Praha : ASPI, 2004. 263 s. ISBN 80-86395-70-7.
* HOLUB, Milan. Spolecne jmeni manzelu. Praha : Linde, 2000. 229 s. ISBN 80-7201-226-6.
Baze ANL obsahuje pouze bibliograficke informace o jednotlivych clancich, soucasti zaznamu mohou byt odkazy na plne texty clanku, ktere jsou z mensi casti volne pristupne na internetu, vetsinou je vsak mozne plne texty zobrazit pouze z pocitacu NK CR. Pristup k clankum v originalnich tistenych periodikach ziskate na zaklade platneho ctenarskeho prukazu ve Studovne periodik ( http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=peri_studovna.htm ).
Periodika, ktera jsou starsi nez 9 let, je nutne objednat ke studiu ve Vseobecne studovne prostrednictvim baze NKC.
V Referencnim centru NK CR maji registrovani uzivatele dale moznost vyuzivat CD-ROM ASPI (Automatizovany system pravnich informaci), ktery krome samotneho textu pravnich predpisu obsahuje i literaturu k dane problematice.
Zaznamy clanku jsou zahrnuty i v Centralnim katalogu Univerzity Karlovy, respektive v katalogu Pravnicke fakulty UK ( http://ckis.cuni.cz/F/?func=find-a-0&local_base=clapf ). Univerzita Karlova vyuziva ve svem katalogu stejny system jako NK CR, muzete proto i zde zadat dotaz obdobne jako v bazich NK CR.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.05.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu