Magie a čarodějnictví
Text dotazu
Dobrý den, měla bych prosbu. Sháním materiály o historii magie a čarodějnictví až po současnost. Zda byste mi nedoporučili nějaké knihy nebo webové stránky. Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
ve Vašem případě, bychom doporučovali prohledat katalog NKC - Bibliografická báze a katalog NK ČR. Katalog je volně přístupný na internetu http://sigma.nkp.cz/F a zahrnuje všechny přírůstky Národní knihovny od r.1995 (včetně neknižních), starší dokumenty jsou průběžně doplňovány.
Do vyhledávacího pole "Předmět (klíčová slova)" nebo "Kombinace slov z různých polí" vložíte termíny, které vystihují danou problematiku. Ve Vašem případě můžete kombinovat slova jako např. magie, čarodějnictví, okultismus, mystika, dějiny apod.
Pro ilustraci uvádíme následující literaturu:
Encyklopedie mystiky / [Mircea Eliade ... et al. ; Marie-Madeleine Davyová (editor) ; přeložili Helena Beguivinová, Danuše Navrátilová a Jindřich Vacek]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Argo, 2000-.
Dějiny magie / napsal Éliphas Lévi (abbé Alphons Louis Constant) ; [z francouzštiny] přeložil Jan Kefer. -- Praha : Universalia, 1934. -- 214 s
Dějiny magie / Richard Cavendish ; z angl. přel. Eva Karásková a Marian Siedloczek ; obálka a graf. úprava Vladimír Nárožník. -- 1. vyd.. -- Praha : Odeon, 1994. -- 205 s.
Legenda Karel Weinfurter / Josef Sanitrák. -- 1. vyd.. -- Praha : Eminent, 2006. -- 325 s.
Magie v historii, teorii a praxi / Milan Nakonečný. -- 1. vyd.. -- Praha : Vodnář, 1999. -- 401 s. : il.
V případě, že se rozhodnete pro zpracování rešerše (soupisu literatury na dané téma), velice rádi Vám tuto službu zajistíme. Jedná se však o službu placenou. Podrobnější informace o této službě získáte na internetových stránkách - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 14:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu