Macesová mouka

Text dotazu

Dobrý den, zakoupila jsem si knihu Židovská kuchyně od Aleny Krekulové. Chtěla bych se zeptat co je Macesová mouka a také bramborová moučka? Jsou tyto potraviny běžně v prodejnách? Děkuji za odpověď.

Odpověď

Dobry den,

bramborova moucka, znama jako Solamyl, je bezne dostupna v obchode s potravinami, vyrabi se z kvalitniho bramboroveho skrobu, je lehce stravitelna, vhodna i do detskych pokrmu
Maces - nekvaseny chleb, ktery se konzumuje o svatku Pesach, kdy je zakazano jist cokoli kvaseneho. Vyrabi se z psenicne mouky tak, aby se zamezilo kvasnemu procesu. Mezi smichanim mouky s vodou a pecenim nesmi uplynout vic nez 18 minut.
U nas se da koupit ve specializovanych obchodech se zdravou vyzivou, vetsinou ma tvar slabe placky.
Macesovou mouku ziskame jednoduse tak, ze chleb rozemeleme.
Zdroj: nekolik odkazu na webu o zidovske kuchyni

Obor

Antropologie, etnografie

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

16.01.2008 08:45

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Zapište číslici "pět".

Hledání v archivu