-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, zakoupila jsem si knihu Židovská kuchyně od Aleny Krekulové. Chtěla bych se zeptat co je Macesová mouka a také bramborová moučka? Jsou tyto potraviny běžně v prodejnách? Děkuji za odpověď.
Dobry den,
bramborova moucka, znama jako Solamyl, je bezne dostupna v obchode s potravinami, vyrabi se z kvalitniho bramboroveho skrobu, je lehce stravitelna, vhodna i do detskych pokrmu
Maces - nekvaseny chleb, ktery se konzumuje o svatku Pesach, kdy je zakazano jist cokoli kvaseneho. Vyrabi se z psenicne mouky tak, aby se zamezilo kvasnemu procesu. Mezi smichanim mouky s vodou a pecenim nesmi uplynout vic nez 18 minut.
U nas se da koupit ve specializovanych obchodech se zdravou vyzivou, vetsinou ma tvar slabe placky.
Macesovou mouku ziskame jednoduse tak, ze chleb rozemeleme.
Zdroj: nekolik odkazu na webu o zidovske kuchyni
Antropologie, etnografie
--
Národní knihovna ČR
16.01.2008 08:45