Lze dohledat v elektronické verzi obecný soudní řád kriminální?
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zdali je možné dohledat, ideálně v elektronické verzi, Obecný soudní řád kriminální z roku 1788, tedy procesněprávní část josefinské kodifikace. Upřednostňoval bych český překlad pokud je ovšem k dispozici, respektive pokud dané dílo bylo někdy přeloženo.
Odpověď
Dobrý den,
Obecný soudní řád kriminální (Allgemeine österreichische Criminal-Gerichtsordnung: f. Böhmen in specie (1788) je již volně k dispozici v rámci digitalizovaných knih Google books. Uvedená nařízení jsou zde psána též v češtině - viz: https://books.google.cz/books?id=Ir1CAAAAcAAJ&lpg=PA147&ots=KhNKdJ1wA8&dq=Allgemeine%20criminal%20gerichtsordnung&hl=cs&pg=PP5#v=onepage&q=Allgemeine%20criminal%20gerichtsordnung&f=false
Volně na internetu můžete nalézt též Allgemeines Gesetz über Verbrechen und derselben Bestrafung (1787): https://reader.digitale-sammlungen.de/de/fs1/object/display/bsb10394362_00005.html
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
12.03.2020 10:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu