Ludvík Maštálko /Maštálka
Text dotazu
Vážení, je-li ve Vašich silách, zjistit mi stručná životopisná data člena Sukova tria Ludvíka Maštálka, který v tomto tělesu působil v předválečné době (snad v roce 1938), hrál první housle. Děkuji za Vaši snahu.
Odpověď
Jediné údaje, které jsme k osobnosti houslisty Ludvíka Maštálka nalezli, byly údaje o jeho studiu na Konzervatoři v Praze v letech 1919-1926; u jeho jména je jako místo původu, patrně narození uvedeno: Teplice. Jméno je ve tvaru Ludvík Maštálka (tedy ani Maštálko, ani Maštálek) (In: Sborník na paměť 125 let Konservatoře hudby v Praze uspořádal Dr. Vlastimil Blažek...Vyšehrad, Praha 1936). Patrně další informace o datech narození by bylo možné nalézt v matrikách v Teplicích. Další dotaz, zdali existují zprávy o jeho studiu přímo na konzervatoři, zkuste zaslat na adresu:
archiv@prgcons.cz , to je e-mailová adresa do archivu Pražské konzervatoře.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.02.2008 15:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu