Lokální periodika okresu Česká Lípa
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se informovala, jaké lokální časopisy vč. historických vycházely a vychází v okrese Česká Lípa.
Odpověď
Dobrý den,
níže máte seznam periodik ale i některých sborníků, které vycházely nebo vychází na okrese Česká Lípa. Excerpce byla dělána ze Souborného katalogu ČR – seriály a nepravá periodika: https://aleph.nkp.cz/cze/skc, využila jsem také fond Městské knihovny Česká Lípa. Katalogizační záznamy jsou přebrány ze SK ve formě zkráceného záznamu. V seznamu jsou také zpravodaje, které vydávají města a některé větší obce. Většina malých obcí občas také vydá svůj zpravodaj v tištěné formě, ale většinou pak skončí u internetové verze.
Seznam periodik okresu Česká Lípa
(pramen: Souborný katalog ČR – Seriály)
Allgemeine Landwirtschaftszeitung. -- Niemes in Böhmen [Mimoň] ; Mähr. Trübau [Moravská Třebová], [ca 1928]-1938
Alis mail. -- Česká Lípa : Alis, 2000-. -- sv. ; 20 cm
Almanach ... / Občanské sdružení Drobné památky severních Čech. -- Česká Lípa : Drobné památky severních Čech, [200-]-. -- sv. ; 21 cm
Arcus : měsíčník pro onkologické pacienty, nemocnice a organizace. -- Česká Lípa : Arcus, 1996-. -- sv.
Básním, básníš, básníme : [... ročník tvořivého psaní žáků Libereckého kraje]. -- Doksy : Základní škola K.H. Máchy Doksy ve spolupráci s Městskou knihovnou Doksy, [2006]-. -- sv. ; 20 cm
Bezděz : vlastivědný sborník Českolipska / [redakční rada Martin Benda ... et al.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Tisková, ediční a propagační služba, 1990-. -- sv. : il., tab. ; 21 cm
Bezdězský zpravodaj. -- Bezděz : Obecní úřad, 2004-. -- sv. ; 20 cm
Bibliografie historicko-vlastivědné literatury okresu Česká Lípa za rok ... / [sestavil] Miloslav Sovadina. -- Vyd. 1.. -- Česká Lípa : Státní okresní archiv, 2001- . -- sv. ; 21 cm
Die Biene : Geschäftsanzeiger für das nördliche Böhmen. -- Česká Lípa : : W. Kammer, 1893-[1895]. -- 3 sv.
Böhmisch-Leipaer Anzeige-Blatt. -- Česká Lípa : Philipp Geržabek, 1850-1851
Böhmisch-Leipaer Anzeiger. -- Česká Lípa : Philipp Geržabek, 1863-1869
Böhmisch-Leipaer Wochenblatt. -- Česká Lípa : Philipp Geržabek, 1851-1862
Borský klas : vesnické noviny. -- Nový Bor : ONV, [1950]-1955
Budovatel českolipské vesnice. -- Česká Lípa : ONV, [194-]-1960
České sklo. -- Nový Bor : Crystalex a.s., 1994
Českolipské listy : občanský okresní týdeník. -- Česká Lípa : Okresní úřad ; Ústí nad Labem : Vydavatelství Labe, 1990-1992
Českolipské noviny : Události, rozhovory, kultura, sport. -- Česká Lípa : M. Sobotová, 1995 [1990]-2000. -- sv. ; 34 cm
Českolipsko literární. -- Česká Lípa : Státní okresní archiv, [197-]- . -- sv. ; 21 cm
Českolipský deník : Deníky Bohemia : SD Severočeské noviny. -- Ústí nad Labem : LABE, 1993-. -- sv. ; 47 cm
Českolipský nástup. -- Česká Lípa : ONV, 1972-1990
Českolipský Tatrovák : závodní časopis Vogónky Tatra n.p., závod Kl. Gottwalda. -- Česká Lípa : CV KSČ Vagónky Tatra, 1960-1965
Deutsche Drogisten-Zeitung : Fachzeitschrift und tukündigungsblatt für den gesamten Drogenhandel und die chemische Industrie der Tschechoslowakischen Republik. -- Böhmisch Leipa [Česká Lípa] : Verlag der Deutschen Drogisten-Zeitung, 1925-1937
Deutsche Landpost [mikrodokument] : Tagblatt der deutschen Landpartei "Bund der Landwirte". -- Česká Lípa : Josef Jannausch, 1919-1938. -- 20 sv.
Deutsche Leipaer Zeitung : Unabhängiges deutsch-nationales Blatt. -- Česká Lípa : Friedrich Stopp, 1888-1945
DIAMO : podnikový občasník s. p. DIAMO Stráž pod Ralskem. -- Stráž pod Ralskem : DIAMO, [1996]-
Dnešní Ralsko : čtvrtletník. -- Ralsko : Obec Ralsko, 2002-. -- sv. ; 21-30 cm
Dokský zpravodaj. -- Doksy : Městský úřad, [199-]-. -- sv. ; 21 cm
Družba budovatelů lepších zítřků. -- Doksy : ONV, 1952-1955
Dubáček : měsíčník informací z Dubé a jejího okolí. -- Dubá : Městský úřad, 1998-. -- sv. ; 30 cm
ECHO : časopis NsP Česká Lípa :lidsky naslouchat, odborně pomáhat. -- Česká Lípa : Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, 2005-. -- sv. ; 30 cm
Echo : nezávislý týdeník občanů Českolipska. -- Česká Lípa : DTV-press, 1993-1993. -- 1 sv. ; 52 cm
Der Fahrrad-, Motorfahrzeug- und Nähmaschinen-Händler : Organ des Verbandes der Fahrrad-, Motorfahrzeug- und Nähmaschinenhändler in Deutschböhmen und dessen Einkaufsgenossenschaft r.G.m.b.H. in B. Leipa. -- B. Leipa : Johann Künstner, [1919-1934]. -- sv. ; 31 cm
Genossenschaft : Central-Organ für das Gesammte Gewerbe und Genossenschaftswesen. -- Česká Lípa : Johann Richter, 1884-1887. -- 4 sv.
Geologie a hydrometalurgie uranu : zpravodaj. -- Stráž pod Ralskem : Československý uranový průmysl, [19--]-1989. -- sv.
Hlas dílen : závodní časopis ZS ROH dílen ČSD n.p. Česká Lípa. -- Česká Lípa : ZS ROH, 1950-1964
i-noviny : regionální zpravodajský server : tištěná verze internetových novin. -- Česká Lípa : Access IT, 2001-2002. -- 2 sv. ; 30 cm (internetový server www.i-noviny.cz stále v provozu)
Jahres-Bericht der Ober-Realschule in Böhmisch-Leipa für das Schuljahr .... -- Böhmisch-Leipa : Philipp Geržabek'sche Buchdruckerei, 1865-1934. -- sv. ; 22-27 cm
Jestřebský zpravodaj. -- Jestřebí : Obecní úřad, 2002-. -- sv. ; 20 cm
Jiskra výtopny : časopis ZOS ROH výtopny Česká Lípa. -- Česká Lípa : Závodní odborová skupina ROH, 1951-1954
Jizerské a Lužické hory : historie/příroda/region/cestovní ruch/kultura/fotografie. -- Liberec : Agentura 555, 1996-1999. -- 4 sv. ; 30 cm
Jizerský zpravodaj : Liberec - Jablonec n.N. - Turnov - Česká Lípa. -- Ústí nad Labem : Adima, 2009-. -- sv. ; 30 cm
Juventus caes. reg. gymnasiorum bohemiae regni e moribus et progressu in literis censa : exeunte anni scholastici 1803-1843]. -- [Česko : s.n., 1802-1842]. -- cca 600 sv. ve 14 konvolutech
Juventus gymnasii Bohemo-Lippensis e moribus & progressu in litteris censa : exeunte anno scholastico .... -- Litomericii : Typis Francisci Caroli Laube, [1808-1938]. -- sv. ; 20-28 cm
Der kleine Landwirth : Allgemeines für Land-, Haus- und Gartenbauwirtschaft : Beilage zur Leipaer Zeitung. -- Česká Lípa : Hamann, 1880. -- 1 sv.
Křišťál : časopis ZO KSČ, ZS ROH, ČSM, Borské sklo, n.p. v Novém Boru. -- Nový Bor : ZO KSČ, ZS ROH, ZO ČSM a vedení podniku Borské sklo, 1954
Landwirtschaftliche Mitteilungen : Der land- und forstwirtschaftlichen Bezirksvereine von Leipa, Dauba und Gabel : od 1889, č.7: Der land- und forstwirtschaftlichen Bezirksvereine von Leipa, Dauba, Gabel, Friedland, Reichenberg und Auscha. -- Česká Lípa : Johann Künstner, 1887-1894. -- 13 sv.
Leipaer Kalender für das Jahr ... : verbunden mit Bezirks-Adressbuch. -- Leipa : Druck und Verlag Johann Künstner, 1890-[1896]. -- 7 sv. ; 24 cm
Leipaer politisches Wochenblatt. -- Česká Lípa : Josef Hamann, 1869-1874
Leipaer Zeitung. -- Česká Lípa : Josef Hamann, 1875-1888
Liberecké listy : o regionu nahlas. -- Česká Lípa : WERBUNG BOHEMIA, 2006-. -- sv. ; 42 cm
Das Lichtbild : zeitschrift für wissenschaftliche photographie, photophysik und photochemie. -- Haida [Nový Bor] : Josef F. Rimpler, 1925-1938. -- sv.
Magazín Lípa : magazín o dění a lidech. -- Česká Lípa : Agentura Deus, 2007-. -- sv. ; 21 cm
La Marto : oficiala organo de la Ligo de Germanaj esperanto-eocietoj en Cehoslovakio. -- Haida [Nový Bor] : Ligo de Germanaj esperanto-societoj en Cehoslovakio, [1916?-1932]
Mattoni národní basketbalová liga : ročník ... : průvodce / [Česká basketbalová federace ve spolupráci s Asociací ligových klubů a společností, Sport Bohemia]. -- Česká Lípa : End, [199-]-. -- sv. ; 21 cm
Mitopák : závodní časopis zaměstnanců n.p. Mitop v Mimoni. -- Mimoň : ZSO, -1950-1954
Mittheilungen des Nordböhmischen Excursions-Clubs. -- Česká Lípa : A. Paudler, 1878-1935. -- 58 sv.
Mittheilungen des Nordbömischen Excursions-Clubs. -- Leipa [Česká Lípa] : Nordbömischen Excursions-Club, -1890-1914
Mitteilungen des Verbandes deutscher Esperanto-Vereine in der tschechoslowakischen Republik. -- Haida [Nový Bor] : Ligo de Germanaj esperanto-societoj en Cehoslovakio, [1921?-1932]
MEGA - membrány, ekologie, geologie, analytika. -- Stráž pod Ralskem : Československý uranový průmysl, 1990-
Městské noviny : čtrnáctideník. -- Česká Lípa : Městský úřad, 2000-. -- sv. ; 30-31 cm (od 2012 měsíčník)
Mimoňský zpravodaj. -- Mimoň : Městský úřad, 1991-. -- sv. ; 30 cm
Místní noviny Podbezdězí. -- Okna : Diblík, 1991-1999. -- 9 sv. ; 21 cm
Nárazník : závodní časopis zaměstnanců ROH Vagonka Tatra Česká Lípa. -- Česká Lípa : vl.n., -1950-1954
Naše vesnice. -- Nový Oldřichov : Obecní úřad, [200-]-. -- sv. ; 30-31 cm
Der Nordböhmische Landwirth : Vereins- Organ des Land- und forstwirtschaftl. Vereines in Bhm. Leipa und des landwirtschaftl. Vereines in Dauba. -- Česká Lípa : Jos. Hamann, 1881-1886. -- 6 sv.
Novoborská cesta : časopis závodní organizace KSČ, závodní skupiny ROH, ČSM a ředitelství n.p. Novoborské strojírny. -- Nový Bor : ZO KSČ, 1953-1965
Novoborský měsíčník : zpravodaj Městského úřadu v Novém Boru. -- Nový Bor : Městský úřad, [2003?]-. --
sv. ; 20-30 cm
Okénko ROH : závodní časopis odborové organisace poštovního okrsku Česká Lípa. -- Česká Lípa : ZS ROH, [1951]-1953
Podralsko a jeho historie. -- Mimoň : Společenství historie Mimoně, Ralska a jeho okolí, 2004-
Program des K.k. Staats-Obergymnasium in Böhm.-Leipa. -- Böhm.-Leipa : K.k. Staats-Ober-Gymnasium, 1851-1938
Pryskoviny. -- Prysk : Obecní úřad, [200-]-. -- sv. ; 30 cm
Přehled vzdělávací a výchovné činnosti Justiční akademie na školní rok .... -- [Stráž pod Ralskem] : Justiční akademie České republiky, [2003]-. -- sv. ; 21 cm
Ralsko : časopis Stavebního podniku Ralsko a.s.. -- Česká Lípa : Stavební podnik Ralsko, 2002-2002. -- 1 sv. ; 21 cm
Regionální zpravodaj : Horní Police, Stružnice, Žandov : ze života města a obcí. -- Žandov : Město Žandov, 2004-
SaM Vás informuje. -- Česká Lípa : SaM silnice a mosty, 2002-2004. -- 3 sv. ; 20 cm
Sběratel. -- Česká Lípa : Herma Kuncová, 1929-1941
Severočeská Pravda : List KSČM a pokrokových občanů. -- Mimoň : Miroslav Starý, [1994?]-. -- sv. ; 30 cm
Sklář : časopis zaměstnanců n.p. Borské sklo. -- Nový Bor : vl.n., 1961-1964
Speciál : inzertní měsíčník : Liberec - Jablonec n. N. a okolí - Česká Lípa - Nový Bor - Hrádek n. N. - Chrastava - Harrachov - do domácností. -- Liberec : Reapress, 2003-2003. -- 1 sv. ; 42 cm
Světélko : časopis pracujících n.p. Lustry - Kamenický Šenov. -- Kamenický Šenov : Lustry, 1954
Svobodný sever : časopis československé strany národně socialistické. -- Česká Lípa : Krajský výkonný výbor Čs. strany národně socialistické, 1946-1948
Šenovské listy. -- Kamenický Šenov : Městský úřad, [1999]-. -- sv. ; 30 cm
Školák : měsíčník žáků ZŠ Cvikov. -- [Cvikov] : [Základní škola], [2003]-2006. -- 4 sv. ; 30 cm
Tagblatt der deutschen Landpartei "Bund der Landwirte". -- [Česká Lípa] : s.n., 1919-1938. -- 20 sv.
Technický zpravodaj. -- Nový Bor : Výzkumný ústav užitkového skla, [1959-1989]. -- 26 sv.
Úderná pěst : závodní časopis. -- Česká Lípa : ZO KSČ ; vedení závodu ČKD, [1949]-1955
Varta : zpravodaj Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem. -- Stráž pod Ralskem : Městský úřad, 1992-. -- sv. ; 30-35 cm
Vlastivědné zprávy okresu Nový Bor. -- Nový Bor : Dům osvěty, 1959-[19--]. -- 1 sv. ; 30 cm
Výroční zpráva českého státního reformního reálného gymnasia v České Lípě za školní rok .... -- Česká Lípa : České státní reformní reálné gymnasium, 1921-1947
Výroční zpráva za rok ... / Městská knihovna Česká Lípa. -- Česká Lípa : Městská knihovna Česká Lípa, 1998-. -- sv.
Zahrádecké listy. -- Zahrádky : Obecní úřad, [200-]-. -- sv. ; 30 cm
Zákupský zpravodaj : měsíčník zákupských občanů. -- Zákupy : Město Zákupy, [1992]-. -- sv. ; 30 cm
Závěrečná zpráva veřejné obchodní školy v České Lípě za školní rok .... -- Česká Lípa : Veřejná obchodní škola, 1948-[19--]
Zpráva výroční Veřejné obchodní školy v České Lípě. -- Česká Lípa : J. Künstner, 1946-1947
Zpravodaj Česká Lípa. -- Česká Lípa : Městský úřad v České Lípě, 1984-1991. -- 8 sv. ; 21 cm
Zpravodaj města Cvikova. -- Cvikov : Městský úřad, [1973]-. -- sv. ; 30 cm
Zpravodaj města Jablonné v Podještědí. -- Jablonné v Podještědí : Městský úřad, [199-]-. -- sv. ; 30 cm
Zpravodaj místní akční skupiny Podralsko. -- Mimoň : LAG Podralsko, 2009-. -- sv. ; 30 cm
Zpravodaj obcí: Brniště, Velkého Grunova, Luhova. -- Brniště : Obecní úřad v Brništi, [199-]-[200-]. -- sv. ; 211/296
Zpravodaj OSBD. -- Česká Lípa : Okresní stavební bytové družstvo, [199-]-. -- sv. ; 30 cm
Zpravodaj skupiny SAM. -- Česká Lípa : SaM silnice a mosty, 2005-. -- sv. ; 20 cm
Zpravodaj ZO Svazarmu Česká Lípa. -- Česká Lípa : ZO Svazarm, 1977-1984
Žandovský zpravodaj : informační list městského úřadu. -- Žandov : Město Žandov, [199-]-2003
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Česká Lípa
Datum zadání dotazu
16.03.2012 10:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu