Logika a programovací jazyk prolog
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem. Jsem právě v procesu učení se programovacího jazyka prolog který je založen na predikátové logice prvního řádu a obecně celkově na logice. Proto jsem se vás chtěla zeptat, jestli existuje nějaký zdroj (kniha, časopis, monografie, webová stránka, skripta....), který je cvičebnicí logiky. Myslím tím něco, kde by bylo uvedeno zadání příkladu a třeba i jho řešení (výsledek). Něco jako bývají cvičebnice s příklady v matematice. Popřípadě kde je tento dokument k dostání (dá se někde koupit, vypůjčit, objednat, je dostupný online...?)?.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
z elektronického katalogu Národní knihovny ČR, v bázi NKC na www.nkp.cz, katalogy a databáze, jsme vybrali následující knihy:
Buchtela, David, 1974-
Cvicebnice z predmetu Architektura pocitacu / David Buchtela, Dana Vynikarova. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Ceska zemedelska univerzita, Provozne ekonomicka fakulta, 2010. -- 85 s. : il. ; 29 cm
ISBN 978-80-213-2073-4 (broz.) : Kc 80,00 : 2. dotisk Kc 83,00
* matematicka logika
* logicke obvody
* hardware
* ucebnice vysokych skol * prakticka cviceni
Signatury:* 54 D 165386* 54 D 171990* 54 D 175987
Dvorackova, Kamila, 1978-
Logika v prijimacich testech na pravnicke fakulty : [prakticky pruvodce a cvicebnice : teorie, priklady s resenim, priklady k procvicovani / napsala Kamila Dvorackova]. -- 2., rozs. vyd.. -- Praha : Tutor, 2003. -- 177 s. : il. ; 21 cm. -- (Prijimaci zkousky na vysoke skoly)
ISBN 80-86700-05-4 (broz.)
* prijimaci zkousky
* logika
* vysoke skoly
* testy * prirucky
Signatury:* 54 H 231552
Mildeova, Stanislava, 1959-
Systemy pro podporu rozhodovani : cvicebnice / Stanislava Mildeova. -- Vyd. 1.. -- Praha : Oeconomica, 2009. -- 100 s. : il. ; 30 cm
ISBN 978-80-245-1631-8 (broz.) : Kc 229,00
* podpora rozhodovani
* manazerske hry
* ucebnice vysokych skol * prakticka cviceni
Signatury:* 54 D 163419
Kotlan, Igor, 1974-
Testy obecnych studijnich predpokladu a zaklady logiky / Igor Kotlan a kol.. -- 9. vydani. -- Brno : Institut vzdelavani Sokrates, 2009-2017. -- 2 svazky (iii, 219; iv, 209 stran) : ilustrace ; 21 cm
ISBN 978-80-86572-62-8 (1. dil ; brozovano). -- ISBN 978-80-86572-81-9 (2. dil ; brozovano)
* studijni predpoklady
* logika
* prijimaci zkousky
* vysoke skoly
* prirucky * testy
Signatury:* 54 H 324826* 54 H 394393
Doporučujeme, abyste se i sama podívala do elektronického katalogu NK ČR na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC - knihy. Lze zde vyhledávat podle předmětových hesel (klíčových slov). Třeba tam ještě najdete nějakou jinou literaturu, která Vás osloví. Některé učebnice logiky zmiňují i vyhledávače, např. google.cz a jsou k dostání na knižním trhu, např. v knihkupectví Kosmas.
Obor
Výpočetní technika
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.01.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu