Logické obvody-sčítání
Text dotazu
Potřeboval bych pomoc jak sestavit soustavu obvodů
na sčítání dvou čísel např.
A 1010
B 1100
Odpověď
Dobrý den,
navzdory tomu, že nejsme odborníky v této oblasti a naším úkolem je spíše pomoci
při hledání informací, oslovila jsem dva IT specialisty, oba dva nezávisle na sobě mi pouze doporučili literaturu o logických obvodech + druhy hradel (praktická část) a teorii ohledně Booleovy algebry.
Níže tedy zasílám přehled doporučené literatury, která by Vám při řešení měla býti užitečná:
Zdroj: Souborný katalog ČR (www.caslin.cz)
dotazy: logické obvody
1) Diviš, Zdeněk, 1946-
Logické obvody / Zdeněk Diviš, Zdeňka Chmelíková, Jaroslav Zdrálek. -- 2. vyd.. -- Ostrava : VŠB -
Technická univerzita Ostrava, 2008. -- 152 s. : il. ; 30 cm ISBN 978-80-248-1724-8 (brož.)
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 3-1203.166
HKA001 [Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové] -- sign. B1-1336
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 258557
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 2-009.290
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. H 80.113
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 261597
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 392A37280
2) Kobza, František, 1938-
Číslicová technika : praktická cvičení : pro 2. roč. SPŠ / František Kobza. -- Vyd. 1.. --
Bystřice nad Pernštejnem : F. Kobza, 2008. -- 84 s. : il. ; 30 cm
ISBN 978-80-254-4488-7 (v knize neuvedeno : kroužková vazba)
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. H 82.792
3) Kobza, František, 1938-
Číslicová technika : pro 2. ročníky SPŠ / František Kobza. -- Vyd. 1.. -- Ostrava : F. Kobza, 2003 [i.e. 2008]. -- 130 s. : il. ; 30 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
Zdroj: Národní technická knihovna (www.aleph.techlib.cz)
1) Logické obvody / Zdeněk Diviš, Zdeňka Chmelíková, Jaroslav Zdrálek. -- 1. vyd.. -- Ostrava : Vysoká škola báňská - Technická univerzita, 2005. -- 152 s. : il. ISBN 80-248-0829-3
2) Logické obvody : příklady / Iva Petříková. -- 1. vyd.. -- Ostrava : Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 2001. -- 155 s. : il. ISBN 80-7078-925-5
3) Logické obvody a kódy / Roman Loskot, Pavel Valášek. -- 1. vyd.. -- Hradec Králové : Gaudeamus, 1997. -- 139 s. ISBN 80-7041-961-X
Zdroj: Volný internet
http://cs.wikibooks.org/wiki/Praktická_elektronika/Logické_obvody
http://www.ui.savba.sk/diag/Reason/HighSchools/data/html/cvicenie/stredneskoly2.html
http://homel.vsb.cz/~jur286/Log_sys_soubory/zakladni_log_systemy.htm
http://www.root.cz/clanky/od-logickych-obvodu-k-mikroprocesorum/
http://kfe.fjfi.cvut.cz/~voltr/arch/digit.pdf
http://mikroelektro.utb.cz/e107_files/downloads/1227009227_logickeobvody.pdf
Obor
Matematika
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
13.04.2011 11:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu