Lnářský průmysl
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli by jste mi nepomohli vyhledat literaturu tykající se lokalizačních faktorů lnářského průmyslu v Čechách. A dále také knihy kde bych mohla zjistit alespoň minimální historii lnářských regionů. Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Vážená paní,
posílám Vám výběrový seznam knih, resp. časopisů o lnářském průmyslu a lnářských oblastech a podnicích:
Cislo zaznamu:        1
[C.zaznamu: 003318671]
Europaische Leinenregionen im Wandel : institutionelle Weichenstellungen in Schlesien und Irland (1750-1850) / Marcel Boldorf. -- Koln : Bohlau, 2006. -- 331 s. : il. ; 24 cm
Cislo zaznamu:        2
[C.zaznamu: 001252902]
Lnarsky zapisnik 2002 : katalog odrud lnu a konopi / [Prokop Smirous a kol.]. -- Sumperk : Agritec, 2002. -- 1 sv. (nestrankovan) : il.
Cislo zaznamu:        3
[C.zaznamu: 001008090]
Lnarstvi na Sumpersku : pestovani a zpracovani lnu v podhuri Jeseniku : 60 let lnarskeho vyzkumu v Sumperku / Zdenek Doubravsky, Prokop Smirous. -- 1. vyd.. -- Sumperk : AGRITEC : Lnarsky svaz CR : Okresni vlastivedne muzeum Sumperk, 2002. -- 62 s. : il. (nektere barev.) ; 23 cm
Cislo zaznamu:        4
[C.zaznamu: 003478993]
Verfahrenstechnische und arbeitswirtschaftliche Beurteilung der Entwicklung des Leinanbaus : Inaugural-Dissertation / Carolina Andrea Schiffgen. -- 1. vyd.. -- Bonn : Rheinischen Friedrich-Wilhelms-Universitat, 2001. -- 375 s. : il., tab., gr., fotogr., res. angl.
Cislo zaznamu:        5
[C.zaznamu: 004175499]
Ceskoslovensky lnar. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, oborove reditelstvi; Humpolec : Ceskomoravsky len, [19--]-[1990]. -- sv.
Cislo zaznamu:        6
[C.zaznamu: 001403434]
Kdyz v Usti stavy klapavaly, psaly historii : lnarstvi a pocatky rozvoje bavlnarstvi / Vera Sekotova ; [obalka Jiri Pechacek]. -- Usti nad Orlici : OFTIS, 1994. -- 61 s. : obr., fot. (nektere barev.) ; 21 cm
Cislo zaznamu:        7
[C.zaznamu: 002194890]
Len pradny, len olejny : Situacni a vyhledova zprava / Jana Kreysova, Vaclav Mottl, Ilja Sysel. -- Praha : Agrospoj, 1994. -- 19 s. : tab., grafy ; 29 cm
Cislo zaznamu:        8
[C.zaznamu: 003268809]
Opozdena industrializace : lnarsky a bavlnarsky prumysl na Frydecku a Mistecku od pocatku tovarni vyroby / Milan Myska. -- 1. vyd.. -- Trutnov : Texlen, 1991. -- 130 s. : il.
Cislo zaznamu:        9
[C.zaznamu: 003321627]
Dalsi ukoly historiografie lnarstvi v Ceskych zemich : sbornik prispevku ze III. setkani historiku lnarskeho prumyslu a 7. metodologickeho seminare n. p. Texlen ve dnech 20. - 21. dubna 1988 na chate Mama v Peci pod Snezkou / odpovedny redaktor Karel Shrbeny, redakcne pripravil Vladimir Wolf. -- 1. vyd.. -- Trutnov : Texlen, 1990. -- 144 s. : fotogr., tab.
Cislo zaznamu:        10
[C.zaznamu: 003363924]
Lnarsky prumysl : prispevky k dejinam : sbornik prispevku k dejinam lnarske vyroby v ceskych zemich. Studie-materialy-zpravy. -- Trutnov Lnarsky prumysl [198 -1986]
Cislo zaznamu:        11
[C.zaznamu: 000881607]
Len, jeho historie, pestovani, zpracovani a uziti / Bohumir Mojzis... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha : SNTL, 1988. -- 734 s. : obr., fot., tb. ; 21 cm + [3] obr. ; 27x40 cm
Cislo zaznamu:        12
[C.zaznamu: 003803474]
Prispevky k dejinam narodniho podniku Technolen Lomnice n. Popelkou. --
Trutnov : Generalni reditelstvi VHJ Lnarsky prumysl, 1988. -- 154 s. : il.
Cislo zaznamu:        13
[C.zaznamu: 002218772]
Statisticka rocenka : VHJ Lnarsky prumysl. 1987. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1988. -- 177 s. : il.
Cislo zaznamu:        14
[C.zaznamu: 003803906]
Ceske lnarske textilni zavody, narodni podnik, Trutnov : 1946-1949 / zprac. Bohumir Smutny. -- Trutnov : Texlen, 1987. -- 58 s.
Cislo zaznamu:        15
[C.zaznamu: 003268719]
Lnarsky prumysl : prispevky k dejinam : sbornik prispevku k dejinam lnarske vyroby v ceskych zemich. Sv. 6, Studie - materialy - zpravy = Prispevky k dejinam narodniho podniku Texlen Trutnov = Texlen Trutnov : prispevky k dejinam narodniho podniku. -- 1. vyd.. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1986. --
405 s. : il.
Cislo zaznamu:        16
[C.zaznamu: 001874987]
Lnarsky prumysl : prispevky k dejinam. Sv. 5, Sbornik prispevku k dejinam lnarske vyroby v ceskych zemich. -- Trutnov : Generalni reditelstvi Lnarskeho prumyslu, 1984. -- 391 s. : il.
Cislo zaznamu:        17
[C.zaznamu: 000871902]
Lnarsky prumysl : Prispevky k dejinam. Cis. 7, Supplementum. -- Trutnov : Lnarsky prumysl ; Dvur Kralove nad Labem : Juta, n. p., 1986. -- 204 s. : obr., fot., tb. ; 20 cm
Cislo zaznamu:        18
[C.zaznamu: 003268901]
Prispevky k dejinam lnarstvi na severni Morave. -- 1. vyd.. -- Sumperk ; Trutnov : Lnarsky prumysl, 1986. -- 176 s. : il., faksim., portrety ; 21 cm
Cislo zaznamu:        19
[C.zaznamu: 003135526]
Prispevky k dejinam lnarstvi na severni Morave : Supplementum 6. --
Sumperk, [s.n.], 1986. -- 178 s., obr., grafy
Cislo zaznamu:        20
[C.zaznamu: 002219926]
Statisticka rocenka : VHJ Lnarsky prumysl. 1985. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1986. -- 189 s. : il.
Cislo zaznamu:        21
[C.zaznamu: 001641049]
40 let ceskeho lnarstvi / Miroslav Binder, Ladislav Heller. -- 1. vyd.. --
Praha : Statni zemedelske nakladatelstvi, 1985. -- 65 s.
Cislo zaznamu:        22
[C.zaznamu: 002666061]
K novym a nejnovejsim dejinam narodniho podniku Texlen Trutnov. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1985. -- 256 s. : il., faksim., mapy, portrety ; 21 cm
Cislo zaznamu:        23
[C.zaznamu: 000872433]
Lnarsky prumysl : Prispevky k dejinam. Supplementum 5. -- Trutnov : Lnarsky prumysl : Texlen, 1985. -- 256 s. : fot. ; 20 cm
Cislo zaznamu:        24
[C.zaznamu: 004118611]
Lnarsky prumysl, a. s., Debrne : 1867-1932 : inventar / Bohumir Smutny a Vladimir Wolf. -- Trutnov : Texlen, 1985. -- 15. s.
Cislo zaznamu:        25
[C.zaznamu: 004269658]
Setkani historiku textilniho a odevniho prumyslu : protokol jednani v .... -- Usti nad Orlici : Vyzkumny ustav bavlnarsky, 1985-. -- sv. ; 21 cm
Cislo zaznamu:        26
[C.zaznamu: 004145930]
Zasahy nacistu do struktury lnarskeho prumyslu na Trutnovsku v dobe okupace / Bohumir Smutny. -- Opava : Slezsky ustav CSAV, 1985. -- s. 286-290
Cislo zaznamu:        27
[C.zaznamu: 003267965]
25 let vyrobne hospodarske jednotky Lnarsky prumysl Trutnov = Dvacet pet let vyrobne hospodarske jednotky Lnarsky prumysl Trutnov. -- 1. vyd.. --
Trutnov : Lnarsky prumysl, 1983. -- 66 s. : il.
Cislo zaznamu:        28
[C.zaznamu: 003754113]
Lidova a manufakturni textilni vyroba : s prihlednutim k vyvoji na Morave : [lnarsky prumysl] : [prispevky k dejinam] / Vlasta Svobodova. -- Usti nad Orlici : Vyzkumny ustav bavlnarsky ; Trutnov : Texlen, 1983. -- 188 s., fot.
Cislo zaznamu:        29
[C.zaznamu: 003268902]
Prispevky k dejinam narodniho podniku Technolen Lomnice n. Popelkou. -- 1. vyd.. -- Lomnice nad Popelkou : Technolen, 1983. -- 154 s. : il.
Cislo zaznamu:        30
[C.zaznamu: 000860430]
Smery dalsiho rozvoje ceskoslovenskeho lnarstvi : Sbornik prispevku z jednani komise polnich plodin CSZ, Lipovec 13. zari 1983. -- Praha : Ceskoslovenska akademie zemedelska, 1983. -- 91 s. : tb. ; 20 cm
Cislo zaznamu:        31
[C.zaznamu: 000860580]
Sest studii k dejinam lnarstvi na Trutnovsku / Bohumir Smutny. -- Trutnov : Texlen : Lnarsky prumysl, 1983. -- 106 s. : il. ; 20 cm
Cislo zaznamu:        32
[C.zaznamu: 001571705]
Ke vzniku prvni mechanicke pradelny lnu na Morave v Sumperku / Jan Janak. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1981. -- s. 185-221
Cislo zaznamu:        33
[C.zaznamu: 003268717]
Lnarsky prumysl : prispevky k dejinam : sbornik prispevku k dejinam lnarske vyroby v ceskych zemich. Sv. 4, Studie - materialy - zpravy = Prispevky k dejinam narodniho podniku Texlen Trutnov = Texlen Trutnov : prispevky k dejinam narodniho podniku. -- 1. vyd.. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1981. --
437 s. : il., mapy
Cislo zaznamu:        34
[C.zaznamu: 000734086]
Pobocky koncentracniho tabora Gross-Rosen ve lnarskych zavodech Trutnovska za nacisticke okupace / Miroslav Kryl, Ludmila Chladkova. -- Trutnov : Generalni reditelstvi VHJ Lnarsky prumysl v Trutnove, 1981. -- 96 s., [12] s. obr. prilohy
Cislo zaznamu:        35
[C.zaznamu: 003268716]
Lnarsky prumysl : prispevky k dejinam : sbornik prispevku k dejinam lnarske vyroby v ceskych zemich. Sv. 3, Studie - materialy - zpravy = Prispevky k dejinam narodniho podniku Texlen Trutnov = Texlen Trutnov : prispevky k dejinam narodniho podniku. -- 1. vyd.. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1980. --
400 s. : il., mapy
Cislo zaznamu:        36
[C.zaznamu: 003162757]
Moravolen 01 v Sumperku / Frantisek Spurny. -- Sumperk : Vlastivedny ustav, 1978. -- [4] s. : il.
Cislo zaznamu:        37
[C.zaznamu: 003162758]
Moravolen 03 a 08 v Sumperku / Frantisek Spurny. -- Sumperk : Vlastivedny ustav, 1978. -- [4] s. : il.
Cislo zaznamu:        38
[C.zaznamu: 002218771]
Statisticka rocenka : VHJ Lnarsky prumysl. 1977. -- Trutnov : Lnarsky prumysl, 1978. -- 169 s. : il.
Cislo zaznamu:        39
[C.zaznamu: 003162753]
Moravolen Hanusovice / Frantisek Spurny. -- Sumperk : Vlastivedny ustav, 1974. -- Nestr. : il.
Cislo zaznamu:        40
[C.zaznamu: 003162754]
Moravolen Libina / Frantisek Spurny. -- Sumperk : Vlastivedny ustav, 1974. -- Nestr. : il.
Cislo zaznamu:        41
[C.zaznamu: 003162755]
Moravolen Oskava / Frantisek Spurny. -- Sumperk : Vlastivedny ustav, 1974. -- Nestr. : il.
Cislo zaznamu:        42
[C.zaznamu: 003162756]
Moravolen Stare Mesto / Frantisek Spurny. -- Sumperk : Vlastivedny ustav, 1974. -- [4] s. : il.
Cislo zaznamu:        43
[C.zaznamu: 003754112]
Z historie podkrkonosskeho textilu : sbornik prispevku k dejinam textilni vyroby v Podkrkonosi / Vladimir Wolf ; [predmluva Vladimir Wolf]. -- Vyd. 1.. -- Trutnov : Oborove reditelstvi Lnarskeho prumyslu, 1971. -- 227 s., obr., tb., gr.
Cislo zaznamu:        44
[C.zaznamu: 001882533]
50 let ceskoslovenskeho lnarstvi : 1918-1968 / Mir. Binder, Zdenek Podzimek. -- V Trutnove : Oborove reditelstvi Lnarskeho prumyslu, [1969]. --
[90] s. : il., mapy
Cislo zaznamu:        45
[C.zaznamu: 000127118]
Problemy rozmisteni pradneho lnu a specializace lnarskych podniku v ceskych zemich / Vlasta Jancova. -- [S.l. : s.n.], 1964. -- 125 l. : prilohy 8 l.
Cislo zaznamu:        46
[C.zaznamu: 000530110]
Lnarsky kalendar 1959 / Perokresby: Alois Moravec. -- Praha : MSP, 1959. -- 55, [1] s. : [2] barev. fot. pril. ; 8
Cislo zaznamu:        47
[C.zaznamu: 002712229]
Upicky lnar : zavodni casopis n.p. Upolen- zavod Ol Upice. -- Upolen : ZS ROH, 1952-1955
Cislo zaznamu:        48
[C.zaznamu: 000506833]
Voda ve lnarskem prumyslu / Adolf Petru. -- Praha : Ved.-techn. nakl., 1951. -- 40, [2] s. ; 8
Cislo zaznamu:        49
[C.zaznamu: 000108473]
Bruntalsky lnar : casopis zamestnancu n.p. LENAS, pradelny lnu, zakl. zav. Bruntal. -- Bruntal : ZR ROH, 1950-1952
Cislo zaznamu:        50
[C.zaznamu: 001591556]
Mladi do ceskeho lnarskeho textilu!. -- Trutnov - Horni Stare mesto : Ceske lnarske textilni zavody, [asi 1951]. -- 1 nestrankovany sv.
Cislo zaznamu:        51
[C.zaznamu: 002252913]
Texlen : ceske lnarske textilni zavody, narodni podnik Trutnov. -- Trutnov : [s.n.], 1949. -- 16 s. ; 8
Cislo zaznamu:        52
[C.zaznamu: 000694169]
Zasady ucelne vyroby pradneho lnu. -- Praha : Ustredni lnarsky svaz v republice Ceskoslovenske, [1938]. -- 25 s. ; 8
Cislo zaznamu:        53
[C.zaznamu: 001084539]
Dejiny osady lnarske / Alois Majer. -- Lnare : Konvent lnarsky, 1923. --
251 s. : il.
Cislo zaznamu:        54
[C.zaznamu: 001941677]
Lnarstvi v Zapadni Evrope / N. A. Lazarkevic ; z ruskeho prel. K. Bocek. -- Praha : Slovanska zemedelska druzstevni komora, 1922. -- 1 sv.
Cislo zaznamu:        55
[C.zaznamu: 001083227]
O lnarstvi belgickem a za novym lnarstvim ceskym : Vysledky studijnich cest do Belgie r. 1919, 1920 a vlastnich uvah / Bohumil Vlcek. -- 1. vyd.. --
Praha : Ceska matice technicka, 1921. -- 69 s.
Cislo zaznamu:        56
[C.zaznamu: 004064361]
Die belgische Leinenindustrie. II., Betriebsbesichtigungen / Bericht, erstattet aus Anlass der im Auftrage des Kriegsverbandes der Leinenindustrie im Marz 1917 unternommenen Studienreise nach Belgien durch Karl von Devcic und Friedrich Klein. -- Reichenberg ; Wien : [Kriegsverband der Leinenindustrie] 1917. -- S. 91-130, 8 s.
Cislo zaznamu:        57
[C.zaznamu: 001087199]
Konecne vysledky lnarskych pokusu v Sobotce / Antonin Mohl. -- Melnik : Spisovatel (Rakovnik), 1901. -- 7 s. ; v. 8
Cislo zaznamu:        58
[C.zaznamu: 000919282]
Uvahy o nasem lnarstvi / napsal Karel Adamek. -- V Chrudimi : K. Adamek, 1896. -- 32 s. ; 17 cm
Cislo zaznamu:        59
[C.zaznamu: 004401660]
Proc nepriznive pomery naseho lnarskeho prumyslu az dosud se nezlepsily?. -- V Praze : [s. n.], 1893. -- 15 s.
Cislo zaznamu:        60
[C.zaznamu: 003475559]
Prvni rakousky lnarsky kongres v Trutnove konany 28. a 29. cervna 1891. --
V Trutnove : [s.n.], 1892. -- 52 s.
Cislo zaznamu:        61
[C.zaznamu: 002651446]
O pricinach upadku prumyslu lnarskeho v risi Rakouske a o prostredcich jimiz by se dala hrozici krise odvratiti. -- Pardubice : F.V. Hoblik, 1888. --
42 s.
Cislo zaznamu:        62
[C.zaznamu: 001585539]
Len a jeho hospodarsky vyznam pro Risi rakouskou a Kralovstvi ceske / na vyzvani veleslavne Rady zemedelske pro Kralovstvi ceske napsal Antonin Dokoupil. -- V Chrudimi : Nakladem Rady zemedelske pro Kralovstvi ceske, 1887. -- 102 s., x l. obr. pril. : il. ; 23 cm
Cislo zaznamu:        63
[C.zaznamu: 003933860]
Polni kazani o lnarstvi v Cechach a o tom, co se stati ma, aby ceske lnarstvi nezaniklo, ale se povzneslo / sepsal Ferd. Janovsky. -- V Praze : F. Janovsky, 1875. -- 53 s. ; 22 cm
Cislo zaznamu:        64
[C.zaznamu: 000750517]
Referat prof. Ferd. Janovskeho z Tabora o ceste konane za ucelem poznani lnarstvi v cizozemsku r. 1870. -- Praha : [s.n., 1871]. -- 14 s. ; 4
Cislo zaznamu:        65
[C.zaznamu: 004021367]
O lnu, geho seti, priprawowani a predeni podle zpusobu pradelni sskoly w Adersbachu (Zamrskach) / dle nawedeni tamegssiho pradelniho ucitele pro polni hospodare, hospodarske uredniky a drzitele statku, w nemeckem jazyku puwodne sepsano od M. Tellera ; w cesstinu uwedeno od Jana Nywlta. -- W Hradci Kralowe : Pismem a nakladem Jana Host. Pospissila, cinneho auda ceskeho narodniho Museum, 1846. -- 52 s., 2 sloz. pril. : il.
Cislo zaznamu:        66
[C.zaznamu: 003853781]
Nachtrag zur Garn- und Leinwand- Ordnung des Konigreich Boheim. -- Prag : Gedruckt in der k.k. Hofbuchdruckerei, 1753. -- [14] s.
Pokud byste měla zájem o podrobnější rešerši za úplatu (včetně článků), musela byste si o ni zažádat vypsáním formuláře Žádost o rešerši,
který si můžete stáhnout na našich stránkách anebo ho obdržíte u
informačního stolu v Moravské zemské knihovně.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
04.01.2011 08:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu