literatura: "volební programy v ČR"
Text dotazu
Dobrý den,
chystám se psát bakalářskou práci na téma volebních programů v ČR a potřebovala bych doporučit vhodnou literaturu. Něco, kde bych našla, co to vlastně politické programy jsou, k čemu slouží, jaké jsou typy...Zkrátka nějakou základní charakteristiku.
Předem velmi děkuji za Vaší odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
Volby jsou hlavním mechanismem zastupitelské demokracie, kterým občané vybírají vládnoucí politiky a podílejí se na chodu země.
Občané delegují svého zástupce a předávají mu některé své pravomoci, vybírají jej při hlasování (vhazují volební lístek se jménem kandidáta do urny, nebo na příslušném stroji označí jméno svého kandidáta).
Vítěz voleb, většinou jím je zvolená nadpoloviční většina, získá právo rozhodovat o zásadních věcech dotýkajících se všech obyvatel.
zdroj :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Volbyhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Volby
příklady literatury k tématu voleb a volebních programů  z báze NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz :
[Č.záznamu: 002095163]
České právní dějiny / Ladislav Vojáček, Karel Schelle, Vilém Knoll. -- 2., upr. vyd.. -- Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2010. -- 694 s. ; 24 cm
[Č.záznamu: 002177052]
Základy politického systému České republiky : [bakalářský studijní program] / Jiří Kroupa. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 2010. -- 88 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001492447]
Ústava České republiky v otázkách a odpovědích / Jiří Nolč. -- Vyd. 1.. -- Brno : Computer Press, 2004. -- viii, 133 s. : il. ; 23 cm
[Č.záznamu: 000292537]
Reprezentace zájmů v politickém systému České republiky / Lubomír Brokl & kol.. -- Vyd. 1. -- Praha : Sociologické nakladatelství, 1997. -- 210 s. : il. ; 20 c, Digitalizovaný dokument
[Č.záznamu: 000973166]
Stranické systémy v re/konstrukci : Belgie, Itálie, Španělsko, Československo, Česká republika / Jiří Kunc. -- Vyd. 1.. -- Praha : Sociologické nakladatelství, 2000. -- 262 s. ; 20 cm,Digitalizovaný dokument
V uvedené bázi NKC Národní knihovny si můžete vyhledávat další záznamy o literatuře k Vašemu tématu zadáním klíčových slov do vyhledávacího formuláře.
doporučené internetové odkazy :
http://www.volebniprogramy.cz/http://www.volebniprogramy.cz/
http://www.top09.cz/proc-nas-volit/volebni-program/http://www.top09.cz/proc-nas-volit/volebni-program/
http://www.ods.cz/politicky-program/volebni-programyhttp://www.ods.cz/politicky-program/volebni-programy
http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/program/resortni-program/http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/program/resortni-program/
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2015 10:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu