Literatura týkající se cenzury v 16. - 18. století.
Text dotazu
Dobrý den,
mohla bych poprosit o zaslání literatury, ať už tištěné nebo elektronické, k tématu cenzura v 16. - 18. století.
Děkuji mnohokrát.
Odpověď
Dobrý den,
neuvádíte jazyk ano oblast. Posíláme, co jsme našli v našem katalogu dle Vašeho zadání.
• BENDOWSKA, Magdalena, DOKTÓR, Jan a CZEPIEC, Marek, ed. The Amsterdam of Polish jews: old Hebrew printed works from collection of the Jewish Historical Institute, Warsaw. Warsaw: The Emanuel Ringelbaum Jewist Historical Institute, 2016. 178 stran. ISBN 978-83-65254-18-4.
• MARSCHALL, Johann, ed. Die Bücherverbote der römisch-katholischen Kirche. Gablonz a. N.: J. Marschall, [mezi 1878 a 1897]. 30 s.
• BIRN, Raymond. La censure royale des livres dans la France des lumières. Paris: O. Jacob, ©2007. 179 s. ISBN 978-2-7381-1851-6.
• KOLLÁROVÁ, Ivona. Cenzúra kníh v tereziánskej epoche. Bratislava: Ústredná knižnica SAV, 1999. 132 s. ISBN 80-88940-03-6.
• BUCHWALD-PELCOWA, Paulina. Cenzura w dawnej Polsce: między prasą drukarską a stosem = The censorship in ancient Poland: between the printing and the starke. Wyd. 1. Warszawa: Wydawnictwo SBP, 1997. 289 s. Nauka, Dydaktyka, Praktyka. Studia bibliologiczne; 24. ISBN 83-85778-80-2.
• BEDNAŘÍK, Petr, JIRÁK, Jan a KÖPPLOVÁ, Barbara. Dějiny českých médií: od počátku do současnosti. Vyd. 1. Praha: Grada, 2011. 439 s. Žurnalistika a komunikace. ISBN 978-80-247-3028-8.
• VIAN HERRERO, Ana, ed., VEGA RAMOS, María José, ed. a FRIEDLEIN, Roger, ed. Diálogo y censura en el siglo XVI: (España y Portugal). Madrid: Iberoamericana, 2016. 374 stran. Tiempo emulado: historia de América y España; 45. ISBN 978-84-8489-845-0.
• PEÑA DÍAZ, Manuel. Escribir y prohibir: inquisición y censura en los Siglos de Oro. Madrid: Cátedra, [2015], ©2015. 250 stran. Historia. Serie menor. ISBN 978-84-376-3458-6.
• KOLLÁROVÁ, Ivona. Freier Verleger - denkender Leser: das typografische Medium in josephinischer Zeit im Kontext des slowakisch-oberungarländischen Umfeldes. 1. Auflage. Gera: Garamond, 2017. 430 stran. ISBN 978-3-946964-10-0.
• HAUG, Christine, ed., MAYER, Franziska, ed. a SCHRÖDER, Winfried, ed. Geheimliteratur und Geheimbuchhandel in Europa im 18. Jahrhundert. Wiesbaden: Harrassowitz in Kommission, 2011. 300 s. Wolfenbütteler Schriften zur Geschichte des Buchwesens, Bd. 47. ISBN 978-3-447-06478-1.
• MARCOCCI, Giuseppe a PAIVA, José Pedro. História da Inquisição Portuguesa (1536-1821). 2.a edição, edição revista e corrigida. Lisboa: A Esfera dos Livros, 2016. 607 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh. ISBN 978-989-626-780-3.
• SHAMIR, Avner. Christian conceptions of Jewish books: the Pfefferkorn affair. Copenhagen: Museum Tusculanum Press, University of Copenhagen, 2011. 130 s. ISBN 978-87-635-0772-1.
• SOEN, Violet, ed., VANYSACKER, Dries, ed. a FRANÇOIS, Wim, ed. Church, censorship and reform in the early modern Habsburg Netherlands. Turnhout: Brepols, 2017, ©2017. vi, 240 stran. Bibliothèque de la Revue d'histoire ecclésiastique; fascicule 101. ISBN 978-2-503-56751-8.
• WOLF, Hubert. Index: der Vatikan und die verbotenen Bücher. 1. durchgesehene Aufl. dieser Ausg. München: C.H. Beck, 2007. 303 s. ISBN 978-3-406-54778-2.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. 10, Thesaurus de la littérature interdite au XVIe siècle. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1996. 839 s. ISBN 2-7622-0089-X.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. 4, Index de l'inquisition portugaise, 1547, 1551, 1561, 1564, 1581. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1995. 875 s.
• BUJANDA, J. M. et al. Index des livres interdits. 9, Index de Rome, 1590, 1593, 1596. Avec étude des index de Parme 1580, et Munich 1582. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1994. 1172 s. ISBN 2-7622-0088-1.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. 6, Index de l'inquisition espagnole, 1583, 1584. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1993. 1246 s. ISBN 2-7622-0087-3.
• Index des livres interdits. 8, Index de Rome, 1557, 1559, 1564 - les premiers index romains et l'index du Concile de Trente. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1990. 1037 s. ISBN 2-7622-0055-5.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. [Vol.] 7, Index d'Anvers, 1569, 1570, 1571. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1988. 974 s. ISBN 2-7622-0045-8.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. 3, Index de Venise 1549, Venise et Milan 1554. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1987. 527 s. ISBN 2-7622-0036-9.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. 2, Index de l'Université de Louvain, 1546, 1550, 1558. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1986. 587 s. ISBN 2-7622-0033-4.
• BUJANDA, J. M., HIGMAN, Francis M. a FARGE, James K. Index des livres interdits. 1, Index de l'Université de Paris, 1544, 1545, 1547, 1549, 1551, 1556. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, 1985. 671 s. ISBN 2-7622-0029-6.
• BUJANDA, J. M. Index des livres interdits. 5, Index de l'inquisition espagnole, 1551, 1554, 1559. Sherbrooke (Québec): Éditions de l'Université de Sherbrooke, ©1984. 799 s. ISBN 2-7622-0024-5.
• REGO, Raul. Os Índices Expurgatórios e a Cultura Portuguesa. 1. ed. Lisboa: Inst. de Cultura e Língua Portuguesa, 1982. 130 s. Biblioteca Breve; Vol. 61.
• WOLF, Hubert, ed. Inquisition, Index, Zensur: Wissenkulturen der Neuzeit im Widerstreit. Paderborn: Schöningh, 2001. 340 s. Romische Inquisition und Indexkongregation; Bd. 1. ISBN 3-506-77670-3.
• WOLF, Hubert, ed. Inquisition und Buchzensur im Zeitalter der Aufklärung. Paderborn: Ferdinand Schöningh, 2011. 479 s. Romische Inquisition und Indexkongregation; Bd. 16. ISBN 978-3-506-77147-6.
• WERNER, Thomas. Den Irrtum liquidieren: Bücherverbrennungen im Mittelalter. Göttingen: Vandenhoeck & Ruprecht, ©2007. 813 s., [39] s. obr. příl. Veröffentlichungen des Max-Planck-Instituts für Geschichte; Bd. 225. ISBN 978-3-525-35880-1.
• BLACK, Christopher F. The Italian inquisition. New Haven: Yale University Press, ©2009. xv, 330 s. ISBN 978-0-300-11706-6.
• GILMONT, Jean-François. Jean Calvin et le livre imprimé. Genève: Droz, 1997. 412 s. Études de philologie et d'histoire: Cahiers d'humanisme et Renaissance, v. 50. ISBN 2-600-00205-7.
• VALENTOVÁ, Kateřina, ed., SLÁDEK, Miloš, ed. a SVATOŠ, Martin, ed. Krátké věčného spasení upamatování: k životu a době jezuity Antonína Koniáše. Vyd. 1. Praha: Ústav pro českou literaturu AV ČR, 2013. 193 s. ISBN 978-80-85778-91-5.
• INFELISE, Mario. I libri proibiti: da Gutenberg all'Encyclopédie. Roma-Bari: Editori Laterza, 2013. 153 stran. Economica Laterza; 664. ISBN 978-88-581-0970-0.
• LORENZ, Matthias N. Literatur und Zensur in der Demokratie: die Bundesrepublik und die Freiheit der Kunst. Stuttgart: UTB, 2009. 214 s. UTB; 3266. ISBN 978-3-8252-3266-5.
• CERMANOVÁ, Iveta a MAREK, Jindřich. Na rozhraní křesťanského a židovského světa: příběh hebrejského cenzora a klementinského knihovníka Karla Fischera (1757-1844). 1. vyd. Praha: Národní knihovna České republiky, 2007. 190 s. ISBN 978-80-7050-520-5.
• WALTON, G. Charles. Policing public opinion in the French revolution: the culture of calumny and the problem of free speech. Oxford: Oxford University Press, ©2009. xiii, 334 s. ISBN 978-0-19-979580-2.
• VOIT, Petr. Příspěvky ke Knihopisu. (5), Moravské prameny z let 1567-1568 k dějinám bibliografie, cenzury, knihtisku a literární historie. 1. vyd. Praha: SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1987. 248 s., [12] s. obr. příl. Edice sektoru služeb a speciálních oddělení.
• ZHOU, Zongqi. Qing dai wen zi yu. Xiu ding ban, Beijing di 1 ban. Beijing: Ren min wen xue chu ban she, 2014. 2, 9, 2, 625 s. ISBN 978-7-02-010225-9.
• BIRN, Raymond. Royal censorship of books in eighteenth-century France. Stanford, California: Stanford University Press, [2012]. xii, 195 s. ISBN 978-0-8047-6359-2.
• KOLLÁROVÁ, Ivona. Slobodný vydavateľ, mysliaci čitateľ: typografické médium v jozefínskej dobe. Vyd. 1. [Budmerice]: Rak, 2013. 296 s. ISBN 978-80-85501-57-5.
• WÖGERBAUER, Michael a kol. V obecném zájmu: cenzura a sociální regulace literatury v moderní české kultuře 1749-2014. Vydání 1. Praha: Academia, 2015. 2 svazky (1661 stran). ISBN 978-80-200-2491-6.
• Der Zensur zum Trotz: das gefesselte Wort und die Freiheit in Europa. Weinheim: VCH, Acta humaniora, 1991. ix, 317 s. Ausstellungskataloge der Herzog August Bibliothek; Nr. 64. ISBN 3-527-17826-0.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.10.2019 08:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu