Literatura o vesmírném závodu USA x SSSR
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda se nějaká literatura v NK vztahuje k tématice vesmírného závodu mezi USA a SSSR v období studené války.
Předem děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
přikládáme seznam souvisejících titulů, které jsme vyhledávali v katalogu Národní knihovny ČR. U každého titulu je také uveden možný způsob výpůjčky. Další knížky vztahující se k tématu můžete zkusit hledat i v Souborném katalogu ČR (zde: https://aleph.nkp.cz/cze/skc) anebo na portálu Knihovny.cz (https://www.knihovny.cz/) pomocí souvisejících klíčových slov. Oba katalogy nabízejí u jednotlivých titulů i seznam knihoven, které mají danou knížku k dispozici.
PACNER, Karel. Konstruktéři raketového věku: od Koroljova k Elonu Muskovi. Praha: Kniha Zlin, 2020. 577 stran. ISBN 978-80-7662-023-0.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003253529&local_base=NKC
-prezenčně
PACNER, Karel. Tajný závod o Měsíc: před půl stoletím vstoupili na Měsíc první lidé - Neil Armstrong a Buzz Aldrin. Druhé přepracované vydání. V Praze: Albatros Media a.s., 2017. 393 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh. ISBN 978-80-7448-068-3.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002894844&local_base=NKC
-prezenčně + na 30 dní absenčně
TOUFAR, Pavel. Gagarin: byl první?. 1. vyd. Praha: Olympia, 2011. 241 s., xxxii s. obr. příl. ISBN 978-80-7376-277-3.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002174184&local_base=NKC
-prezenčně
TOUFAR, Pavel. Kosmické skandály: ze zákulisí tajných archivů. 1. vyd. Praha: Regia, 1999. 551 s. ISBN 80-902484-8-9.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000694041&local_base=NKC
-prezenčně
DYER, Alan. Let na Měsíc. Překlad Petr Brož. Vydání druhé. [Praha]: Slovart, s.r.o., 2019. 80 stran. ISBN 978-80-7529-841-6.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003120529&local_base=NKC
-prezenčně
DORAN, Jamie a BIZONY, Piers. Gagarin: pravda o legendě. Překlad Ondřej Nádvorník a David Krýsl. 1. vyd. v českém jazyce. [Praha]: BB art, 1999. 254 s., [16] s. obr. příl. ISBN 80-7257-065-X.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000699747&local_base=NKC
-prezenčně + na 30 dní absenčně
CERNAN, Eugene a DAVIS, Don. Poslední muž na Měsíci: astronaut Eugene Cernan a vesmírné závody z americké perspektivy. Vyd. 1. Praha: Academia, 2003. 423 s., [24] s. obr. příl. ISBN 80-200-1165-X.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001279448&local_base=NKC
-prezenčně + na 30 dní absenčně
EISFELD, Rainer. Touha po Měsíci: Wernher von Braun a zrození kosmických letů ze zvěrstev II. světové války. Překlad Iva Kratochvílová. Vyd. 1. Brno: Jota, 1997. 215 s., [24] s. il. a portréty. Military; sv. 22. ISBN 80-7217-018-X.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000276287&local_base=NKC
-prezenčně
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.01.2022 09:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu