Literatura o Emilu Smetánkovi
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych doporučit literaturu o panu Emilu Smetánkovi (kromě Večerka, Radoslav. 2008. Biograficko-bibliografické medailonky českých lingvistů: bohemistů a slavistů . Linguistica online. a Černý, Jiří – Holeš, Jan. 2008. Kdo je kdo v dějinách české lingvistiky. Praha.)
Odpověď
Dobrý den,
posílám několik odkazů, které se mi podařilo nalézt. U prvních třech je v závorce uvedena dostupnost, ale ověřovala jsem jen NKP a UK, takže je možné, že se tituly dají sehnat i jinde.
PORÁK, Jaroslav a JANČÁKOVÁ, Jana. Bibliografie prací prof. PhDr. Emila Smetánky s přehledem jeho činnosti. Vyd. 1. Praha: Univerzita Karlova, 1977. 43 s. Bibliografie význačných slavistů - učitelů Univerzity Karlovy; sv. 5. (dostupné v NKP, KJP)
KUDĚLKA, Milan et al. Česká slavistika od počátku 60. let 19. století do roku 1918. 1. vyd. Praha: Historický ústav, 1997. 477 s. Práce Historického ústavu ČAV = Opera Instituti historici Pragae. Řada A, Monographia; sv. 15.ISBN 80-85268-69-8. (v NKP, KJP)
ZEDNÍK, Pavel. Významný jazykovědec. Cesta Vrchovinou, 2010, 51(43), s. 3. ISSN 1803-3652. (v NKP)
Medailonek k E. Smetánkovi lze nalézt i v dodatcích k Ottově slovníku naučnému.
Odkaz na další články, kde by měl být E. Smetánka zmiňován je možné najít pod medailonkem k tomuto autorovi v Österreichisches Biographisches Lexikon, který máme v Historickém kabinetu FF UK, ale zároveň je i na internetu viz: http://www.biographien.ac.at/oebl?frames=yes
Jedná se o tyto články:
J. V. Sedlák, F. Šimek, P. Váša, in: Naše řeč 19, 1935, S. 294ff., 308ff., 332ff.
F. Ryšánek, Naše řeč 33, 1949, S. 1ff. (m. B.)
V. Šmilauer, in: Časopis pro moderní filol. 32, 1949, S. 105ff.;
A. Gregor,in: Listy filologické 73, 1949, S. 139ff., též in: Naše věda 27, 1950, S. 52
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
29.12.2014 14:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu